Народні методи проти застуди

3527 0

Ми у соцмережах:

Народні методи проти застуди

Болить горло, закладений ніс і почався кашель? Спробуємо обійтися без крапель, сиропів, спреїв, таблеток та іншої «хімії».

Грип хвороба

Горло

Якщо ви курите, постарайтеся відмовитися від сигарет хоча б на день-два, це полегшить навантаження на дихальні війки, які борються з мікробами і яких ви знесилюєте сигаретним димом. Приготуйте розчин для полоскання горла: склянку теплої води, по ложці солі та соди, додайте 2 краплі йоду. Полоскати потрібно щогодини. Якщо симптомів ще немає, саме час приготувати ось такі профілактичні ліки від болю в горлі. Лимони нарізати тоненькими скибочками, скласти в банку і залити медом. Можна додати кілька шматочків імбиру. В ідеалі, суміш повинна настоятися місяців два і загуснути. При вживанні розбавляти теплою водою.

Нежить

Чудово допомагає закапування буряковим, цибулевим (розведеним водою) соком. Можна також взяти сік алое. Добре промивати ніс солоною водою.

Кашель

Ставте гірчичники.

Знесилення

Їжте лимони, яблука, журавлину. Вітамін С також є не тільки в цитрусових, звичні лимони-апельсини можна замінити чаєм із шипшини, брусничним варенням. Пийте багато рідини: трав'яні чаї, воду з медом і лимоном.

Температура. Ломота в тілі

Температура до 38,5?С (для дітей до 38?С) — свідчить про те, що організм бореться. Але якщо температура вища від цих показників, її потрібно збивати. З народних методів підійде чай із малиною і журавлиною, липовий чай.

Екстремальний спосіб лікування застуди

Прихильники нетрадиційних методів лікування радять не укутувати застуджене тіло, а навпаки — влаштувати йому фізичний струс. Наприклад, постояти кілька хвилин у крижаній воді, а потім — під ковдру. Або влаштувати міні-голодовку. Кажуть, це активізує захисні сили організму, і одужання настає без медикаментів. Але перед застосуванням обов'яз­ко­во порадьтеся з лікарем!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також