Навіть якщо ніхто не бачить…

1388 0

Ми у соцмережах:

Навіть якщо ніхто не бачить…

Як шкідливі звички позначаються на здоров’ї.

Хрускіт пальцями

Це не просто дратує навколишніх, а й може мати негативні наслідки і для вас самих. Річ у тім, що в порожнині суглобів є речовина, так звана синовіальна рідина, яка виконує функцію мастила. Звук, який ваші кісточки видають, коли ви «хрускаєте» пальцями, з'являється при утворенні маленьких бульбашок в цій самій рідині. Якщо робити це постійно, то з роками матимете опухлі руки, а також слабку хватку. А твердження про те, що хрускіт пальцями підвищує ризик виникнення артриту — неправда.

Кусання нігтів

Це може пошкодити зуби, а також шкіру навколо нігтьового ложа. А ще це найпростіший спосіб підхопити інфекцію або простуду, адже кусаючи нігті, ви миттєво переносите «шкідників» з пальців у рот. Не кажучи вже про те, що така звичка свідчить про те, що людина перебуває в стані стресу.

Постійна нестача сну

Нестача сну стає причиною того, що через постійну втому мозку (коли він не встигає відновитися під час сну) людині стає важче вчитися і запам'ятовувати. Якщо ви регулярно не висипаєтеся, то перетворюєтеся на денного зомбі. А це загрожує підвищеним кров'яним тиском, серцевими захворюваннями, діабетом і депресією. Необхідні людському організму — 7-8 годин міцного сну на добу.

Джинси «в обтяжку»

Неврологи стверджують, що приталені та облягаючі джинси, якщо носити їх щодня, порушують кровотік, а це призводить до оніміння нижніх кінцівок і виникнення хвороби під назвою парестетична мералгія.

Гучні навушники

Щоб бути в безпеці, намагайтеся робити гучність у навушниках не вище 75 децибел (приблизно стільки видає працюючий пилосос, а нормальна розмова становить близько 60 децибел). І не зловживайте навушниками — не більше кількох годин на день. Інакше ця згубна звичка обов'язково позначиться з віком (часткова або повна втрата слуху).

«Електронний серфінг» перед сном

Блакитне світло, що виділяють електронні гаджети (телефон, планшет і телевізор), може неабияк зіпсувати сон, адже воно розбурхує і налаштовує на бадьорий лад.

Швидке насичення

Часто це і є причиною зайвої ваги. Річ у тім, що при швидкому поглинанні їжі сигнали про насичення не встигають вчасно надходити в певні ділянки мозку, в результаті вам хочеться їсти ще і ще (при тому, що організму вже вистачило). Якщо ви сповільните темп, будете жувати повільно і маленькими шматочками, то незабаром відчуєте, що для повного насичення вам вистачає половини їжі порівняно в попереднім раціоном. І це незабаром позначиться на вашій талії в кращий бік.

Багато алкоголю

Чоловіки, які випивають більше 10 доз на тиждень (з урахуванням пива) і жінки з перевищенням тижневої норми в 6 доз, частіше страждають на захворювання нирок і печінки, мають проблеми з травленням і серцем. Довідково: одна доза — це 100 мл сухого вина, 30 мл горілки або кухоль пива.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також