Найбільші помилки, засвоєні людьми з дитинства

1651 0

Ми у соцмережах:

Найбільші помилки, засвоєні людьми з дитинства

Британська газета The Times опублікувала «гарячу десятку» найбільших помилок, що супроводжують людей, як правило, починаючи зі шкільного дитинства і закінчуючи старістю. Видання спробувало розвіяти популярні міфи, у справедливості яких багато хто впевнений на всі 100%.

1. Ейнштейн одержував погані оцінки в школі Кільком поколінням дітей грів душу міф про те, що знаменитий фізик, лауреат Нобелівської премії мав проблеми з успішністю в школі. Втішали себе цим і дорослі, діти яких не робили особливих успіхів у школі. Однак насправді все було не так: Альберт Ейнштейн дуже добре навчався в школі, особливо це стосувалося природознавства і математики, що, втім, і не дивно з його геніальними здібностями. Як стверджує видання, помилка пояснюється тим, що з часів дитинства фізика систему оцінок у Німеччині реформували, і «четвірки» стали сприйматися як «двійки».

2. Миші люблять сир В усіх мультфільмах миші божеволіють від сиру, є приказка про безкоштовний сир у мишоловці — загалом, більшість людей впевнені, що цей молочний продукт дуже подобається мишам. Проте це не так — мишам більше до смаку солодка їжа, а також арахісова олія і продукти зі злаками.

3. Наполеон був коротуном Поведінку агресивної амбіційної людини маленького зросту часто пояснюють так званим комплексом Наполеона. У той же час низеньким чоловікам дуже подобаються паралелі з імператором Франції. Міф про зріст полководця з’явився після неправильного перекладу, насправді його зріст становив приблизно 170 см — у XVIII-XIX століттях для чоловіка це був середній зріст. Після розвінчання цього міфу Наполеон не потрапляє в ряд найнижчих правителів світу, тому що виявляється занадто високим для цього списку.

4. Томас Едісон винайшов лампочку Едісон винайшов безліч чудових речей, він був одним із найгеніальніших винахідників усіх часів, але лампочка все-таки не має до нього ніякого відношення. Електролампочку винайшов англієць Джозеф Суен.

5. Лемінги кидаються зі скель, щоб скоїти самогубство Ця помилка увійшла в маси і пішла гуляти світом після показу старого діснеївського фільму про життя дикої природи. Насправді це всього лише міф, який не має нічого спільного з реальністю, і ці звірки не скоюють групового суїциду. У фінальній частині фільму, де тваринки нібито кидаються зі скелі донизу, помічник режисера просто змітав їх зі скелі мітлою.

6. У різних півкулях вода в лійці закручується в різні боки Як часто діти зачаровано дивляться, як вода витікає в зливальний отвір, наприклад, у ванні, закручуючись в лійку. Багато дорослих переконані, що в іншій півкулі вода буде крутитися в інший бік, але це не так.

7. Люди походять від мавп Теорія Дарвіна це не стверджує — вчений лише доводив те, що в приматів у далекому минулому був спільний предок.

8. Вікінги носили рогаті шоломи Це може засмутити багатьох людей, але це — чиста вигадка. Вчені пояснюють цю оману тим, що вікінгів ховали з їхніми військовими шоломами, у могили також клали роги тварин, призначені для пиття міцних напоїв. Коли було розкопано перші могили вікінгів, деякі археологи припустили, що ці роги знаходилися на шоломах і просто відвалилися.

9. Колумб вважав, що земля була плоскою Багато британців, як і люди в інших країнах, думають, начебто Колумб вважав землю плоскою, але тоді незрозуміло, чому він вирушив в Індію кружним шляхом.

10. Різні частини язика реагують на різні смаки У людини дійсно є різні смакові рецептори язика, і деякі з них більш чутливі до гіркого або солодкого, ніж інші. Але вони зовсім не розділені на секції язика.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також