Найкраща ягода для дієти

1052 0

Ми у соцмережах:

Найкраща ягода для дієти

Експерти запевняють, що тим, хто сидить на дієті, корисно їсти кавун. І ось чому.

Кавун має сечогінний ефект — він добре виводить з організму зайву рідину, а вона може збільшувати покази ваги в середньому на 1?2 кг.

Ця ягода пригнічує відчуття голоду — просто за рахунок наповнення шлунка — і при цьому має порівняно низьку калорійність.

Численні дослідження фізіологів показали, що для людського мозку солодке є найсильнішим «провокатором» відчуття ситості, так що провести розвантажувальний день на кавуні буде набагато легше, ніж на огірках.
Але водночас при вживанні кавунів потрібно бути обережними. Найголовніше, що варто зробити перед їхнім вживанням — це помити плід. Під час розрізання мікроби і бактерії можуть потрапити на м'якоть і викликати харчове отруєння. Саме тому медики не рекомендують надрізати кавуни і купувати половинку ягоди: краще взяти цілий плід, а недоїдену частину накрити харчовою плівкою і покласти в холодильник.

До отруєння можуть призвести не тільки мікроби, але і селітра, яку застосовують для прискорення дозрівання кавунів. Про те, що кавун «годували» селітрою, свідчить багато жовтуватих або білуватих прожилків у м'якоті плоду. Не варто також їсти м'якоть більш світлого кольору біля самої шкірки і навколо плодоніжки (хвостика).
Переїдання кавуна може призвести до збоїв у роботі кишечнику, перевантажити нирки, Тому за один раз достатньо з'їсти 300?400 г кавуна. Також не годуйте надмірно кавуном дітей, особливо до трьох років. Якщо ж з’явилися болі в животі, здуття, пронос, блювота, підвищилася температура, з'явилася слабкість і блідість шкіри, потрібно терміново звернутися до лікаря. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також