НАЗК роз’яснило, які недостовірні дані вніс Олексій Муляренко у свою декларацію

3019 0

Ми у соцмережах:

НАЗК роз’яснило, які недостовірні дані вніс Олексій Муляренко у свою декларацію

На запит «Рівне вечірнє» НАЗК повідомило про результати перевірки декларації голови Рівненської ОДА Олексій Муляренка.

Нагадаємо, що 7 вересня на сайті НАЗК з’явилося повідомлення, що у декларації п.Муляренка за 2015 рік виявлено порушення, передбачене ч.4 ст.172 (6) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

На прохання «Рівне вечірнє» Національне агентство запобігання корупції роз’яснило, про яке порушення йдеться:

«Олексій Муляренко при заповненні та поданні декларації зазначив недостовірні відомості про вартість та дати набуття права на нерухоме майно, яке належить йому на праві власності, про відсутність нематеріальних активів, про юридичну особу, кінцевим бенефіціарним власником якої є дружина, про дохід, нарахований/отриманий ним та дружиною протягом звітного періоду».

Недостовірні відомості відрізняються від достовірних, за підсумком НАЗК, на суму від 100 до 250 прожиткових мінімумів, встановлених на 1 січня 2017 року (від 154,4 тис. грн до 386 тис. грн).

Матеріали про порушення НАЗК має передати до Рівненського міського суду. Передбачене покарання, якщо суд підтримає висновок НАЗК, —штраф 17–42,5 тис. грн.

Зазначимо, що у декларації за 2015 рік, яку Олексій Муляренко подавав у 2016 році, голова ОДА вказував ще свою першу дружину Олену Муляренко.  

Пан Муляренко коментував заяву НАЗК так: «Тоді тільки запрацював реєстр електронних декларацій, тому не дивно, що виникало багато запитань, ніхто не знав, як правильно, не було досвіду».

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також