НАЗК заявило про порушення з боку голови Рівненської ОДА

2073 0

Ми у соцмережах:

НАЗК заявило про порушення з боку голови Рівненської ОДА

Сьогодні на сайті НАЗК з’явилося повідомлення, що агентство завершило перевірки Е-декларацій восьми посадовців, зокрема і голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка, у якого знайшли порушення.

Як йдеться у повідомленні, у декларації голови ОДА за 2015 рік виявлено ознаки правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У згаданій частині йдеться про подання завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Передбачене покарання, якщо суд підтримає висновок НАЗК, - накладення штрафу від 1000 до 2500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17-42,5 тис. грн).

Які саме недостовірні відомості голова ОДА вніс у свою декларацію за 2015 рік, на сайті НАЗК поки не вказано. Рішення нинішнього засідання ще не оприлюднено.

У повідомленні НАЗК вказано, що «проведення повних перевірок розпочинається за інформацією, яка була отримана від фізичних чи юридичних осіб, державних органів влади в листах, зверненнях чи скаргах, у яких були наведені факти про можливе відображення у декларації недостовірних відомостей, котрі стосувались конкретного суб’єкта декларування та містили фактичні дані або твердження, що можуть бути перевірені».

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також