Назвали два міста Рівненщини з найбруднішим повітрям

1839 0

Ми у соцмережах:

Назвали два міста Рівненщини з найбруднішим повітрям

Рівненський лабораторний центр взяв зразки атмосферного повітря в області. 14 проб показали перевищення вмісту небезпечних для здоров’я речовин. Лідери за їх вмістом – два населених пункти – Костопіль та Рівне.

 Лабораторіями ДУ «Рівненський ОЛЦ МОЗ України» здійснюється моніторинг за забрудненням атмосферного повітря в населених пунктах Рівненської області з визначенням середньодобових та максимально разових концентрацій хімічних речовин.

За І півріччя 2018 року установою досліджено 505 проб атмосферного повітря, в 14 (2,8%) виявлено перевищення гранично допустимих концентрацій хімічних речовин (ГДК) переважно за вмістом фенолу, формальдегіду та сірчистого ангідриду. Найбільше відхилень фіксувалось, як і в попередніх роках, у містах Рівне та Костопіль.
Так, з 26 досліджених проб атмосферного повітря у м. Костопіль концентрації формальдегіду перевищували допустимі у 5 пробах від 1,8 до 4,3 разів. В м.Рівне з 55 проб відхилення зафіксовані у 6 пробах; перевищення мали місце за вмістом фенолу, формальдегіду та сірчистого ангідриду від 1,1 до 4,3 разів.
З більш детальною інформацією про виявлені концентрації хімічних речовин під час проведеного моніторингу забруднення атмосферного повітря населених пунктів Рівненської області протягом І півріччя 2018 року можна ознайомитись на малюнках №1 і №2.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також