Назвали найнебезпечніші місця для відпочинку

2019 0

Ми у соцмережах:

Назвали найнебезпечніші місця для відпочинку

Рівненський обласний лабораторний центр МОЗ України проаналізував поширення хвороби Лайма на Рівненщині та назвав та визначив, де відпочиваючи на природі, можна нею заразитися.

Спостерігається стійка тенденція до зростання захворюваності. Тільки торік було зареєстровано вже 96 хворих. Допускається, що реальний показник може бути набагато вищим.

Найбільше хворих виявлено в Сарненському (111), Рівненському (59), Костопільському (49), Острозькому (32) районах та в місті Рівне (зараження його мешканців відбувались переважно за межами обласного центру).

Найвищою активність природних вогнищ хвороби Лайма є в лісах Сарненського району. До небезпечної зони відносять ліси півночі Костопільського району, а також Мізоцький кряж та відроги Кременецького, що простягаються в Здолбунівському, на півдні Дубенського та Острозького районів.

Фахівці центру нагадують, що на природі кліщі підстерігають своїх жертв, здебільшого, в кущах на висоті 2-3 метрів. Крім того, навіть на галявинах і в теплу пору краще відпочивати одягненими в легкий одяг світлих тонів. Одяг бажано обробити речовинами, які відлякують комах, зокрема кліщів. Достатній їх вибір є в більшості аптек. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також