Назвали причини травматизму лісівників

1353 0

Ми у соцмережах:

Назвали причини травматизму лісівників

Їх аналізували на виїзному семінарі-практикумі лісівники Рівненщини.

У І кварталі в Рівненської області травмувалися 2 працівники лісової галузі. Причини настання нещасних випадків: особиста необережність - 25%, невиконання вимог інструкцій з охорони праці - 25%, порушення правил безпеки руху - 50%

Найчастіше зазнають травм працівники, вік яких становить 40–50 років. Це особи, більшість з яких встигла поміняти кілька професій на різних підприємствах. Їм властива надмірна самовпевненість і переоцінка власних можливостей, які знижують увагу людини й призводять до нехтування правилами безпеки. Це в підсумку створює травмонебезпечні ситуації.

Начальник управління Держпраці у Рівненській області Юрій Наконечний на семінарі-нараді з питань охорони праці акцентував увагу на основних причинах травмування працівників лісової галузі. Це: відсутність або недостатній контроль з боку керівників вищої та середньої ланки за дотриманням працівниками вимог безпеки під час виконання робіт, а також за дотриманням працівниками виробничої та трудової дисципліни; з боку працівників – людський фактор і невиконання (недотримання) вимог інструкцій з охорони праці, які діють в межах підприємства; недостатнє забезпечення спеціальною технікою при проведенні лісосічних робіт та спецтехнікою при проведенні трелювальних робіт (спеціальні трелювальні лебідки для лісу, які комплектуються на базі тракторної техніки);  відсутність на окремих підприємствах функціонування системи колективного захисту працюючих під час здійснення навантажувально-розвантажувальних робіт (навантаження лісопродукції у вагони) при виконанні робіт на висоті; значний ріст криміногенної ситуації в регіонах, пов`язаний із збільшенням фактів крадіжок деревини, незаконним видобутком бурштину тощо на території держлісфонду, і як наслідок - травмування посадових осіб державної лісової охорони під час здійснення ними функції охорони. 

Фахівці управління за  4 місяці поточного року  виявили 136 порушень та винесли 1 постанову про адмінстягнення.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також