Не платив п'ять років, а сплатив за добу

1129 0

Ми у соцмережах:

Не платив п'ять років, а сплатив за добу

61 тисячу гривень боргу з аліментів сплатив горе-батько на утримання своєї дитини. Чоловік не сплачував аліменти п’ять років. На виклики державного виконавця боржник не з’являвся.

За словами начальника Рівненського міського відділу ДВС Павла Якобчука, після набрання чинності Закону #ЧужихДітейНеБуваєщодо боржника винесли постанови про встановлення тимчасового обмеження у праві керування транспортними засобами, у праві виїзду за межі України, у праві полювання та користування зброєю. Після цього чоловік сплатив заборговані за всі роки аліменти у сумі 61 428 гривні.

Наше завдання сьогодні примусити горе-батька чи -матір виконувати свій найголовніший обов’язок – дбати про власних нащадків. Реалізація першого пакету законів у рамках ініціативи #ЧужихДітейНеБуває показала хороші результати. Завдяки запровадженим засобам впливу, з початку цього року виконавці Рівненської юстиції повернули дітям 34 млн грн заборгованих аліментів. Вже готовий другий пакет законів в рамках цієї ініціативи. Він не лише ще більше посилює відповідальність за несплату аліментів і передбачає справді серйозні санкції для батьків, які забули про власних нащадків, а й покликаний розвивати інститут відповідального батьківства та допомагати добросовісним батькам, які дбають про своїх нащадків, – зазначив начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Микола Станіщук.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також