Не всі просять допомогу на лікування з бюджету

1878 0

Ми у соцмережах:

Не всі просять допомогу на лікування з бюджету

Майже півтисячі рівнян торік отримали допомогу на лікування з бюджету міста. Загалом — на 5 мільйонів гривень. Раніше ця сума була значно меншою: у 2015-му, наприклад, — 500 тисяч гривень.

Тож благодійність ради вирішили впорядкувати, доручивши це спеціальній комісії.

Олександр Довжаниця, член бюджетної комісії:

— Можливо, наш фонд потрібно розділити на рівні частини між усіма депутатами. Такий механізм непогано діє в обласній раді. Людям не потрібно буде носити багато різних довідок, а лише звернутися до депутата із свого округу.

Юрій Осіпчук, голова медичної комісії міської ради:

— Не думаю, що суми допомог на лікування так катастрофічно збільшуються. Потрібно подивитися, як у нас збільшується розмір бюджету. Лише порівнявши ці дві цифри, можна про щось говорити.

Олег Карпяк, голова бюджетної комісії:

— Буває так, що під час сесії сума допомоги на лікування збільшується у п’ять-шість разів, бо депутати з голосу доповнюють.

Галина Кульчинська, заступник міського голови:

— Депутати і просять, і тиснуть… Вважаю, було б доцільніше, аби фінансувати лише допомогу для однієї категорії хвороб. Скажімо, допомагати усім без винятку онкохворим людям.

Сергій Васильчук, заступник міського голови:

— Потрібно визначити суму, за яку не можна виходити. Хоч вважаю, краще, щоб діяла програма, яка б автоматично розподіляла матеріальну допомогу. У нас щось схоже існує по серцево-судинних захворюваннях. Тобто якщо людина потрапляє у лікарню, то їй два дні надають безплатну допомогу. Такий підхід є більш справедливим. Адже не всі люди знають, що мають право на отримання матеріальної допомоги. А ті, що знають, звертаються по кілька разів.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також