Не зібрали врожай і втратили мільйони гривень

978 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

Майже шість мільйонів гривень втратило державне підприємство «Дослідне господарство «Городецьке» Інституту сільського господарства Полісся Національної академії аграрних наук України», що на Рівненщині.

Це сталось через не прийняті керівництвом дослідного господарства своєчасні управлінські рішення щодо збирання врожаю кукурудзи на площі 346 га та проса на площі 40 га за посівами 2022 року, що призвело до непродуктивних витрат підприємства на їх вирощування.

Чому не зібрали господарники врожай кукурудзи та проса з полів, – намагалися з'ясувати спеціалісти Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області. Однак на дату завершення аудиту відповіді аудитори так і не отримали.

Натомість керівництвом було надано акт на списання лише загибелі проса на площі 40 гектарів.

Під час проведення державного фінансового аудиту діяльності Державного підприємства «Дослідне господарство «Городецьке» Інституту сільського господарства Полісся Національної академії аграрних наук України» спеціалісти Управлінням Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області виявили фінансових порушень та недоліків майже на 100 млн грн, у тому числі фактів прийняття підприємством неефективних управлінських рішень, що призвели до упущених вигод / неотриманих доходів, або непродуктивних / зайвих витрат майже на 28 млн грн, та тих фактів, що можуть призвести до втрат ресурсів на 71,5 млн гривень.

Матеріали контрольного заходу надіслано в правоохоронні органи. Про результати аудиту повідомлено органу управління майном, повідомила РВ пресслужба Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області.

 


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також