Ніжні ласощі

1722 0

Ми у соцмережах:

Ніжні ласощі

Зефір — це смачні й корисні ласощі, які не руйнують зубну емаль та мають багато інших переваг. Навіть дієтологи радять їсти зефір, якщо хочеться солоденького. Він не нашкодить ні травній системі, ні фігурі. Звичайно, якщо ним не зловживати.

Його виготовляють з фруктових пюре, білка, цукру та натуральних загусників — пектину, агар-агару чи желатину. Зефір зовсім не містить жирів, він багатий на залізо, фосфор та інші мікроелементи. Завдяки цьому він дуже корисний для міцності нігтів та волосся, а також для роботи судин. Ці ніжні на смак ласощі знижують кількість холестерину в судинах, виводять токсини, солі та важкі метали. Пектин підвищує рівень опірності організму до хвороб. Якщо в складі зефіру є агар-агар, який отримують з морських водоростей, то в ньому буде багато кальцію, заліза, йоду, що позитивно впливає на роботу печінки та інших органів. А ось зефір, виготовлений на основі желатину, слід вживати обережно — в ньому більше калорій, отож його не можна вважати цілком дієтичним.

Завдяки глюкозі, яка входить до його складу, зефір допомагає покращити роботу мозку. Але зловживати ним не варто, особливо людям, які страждають на цукровий діабет. Дієтологи рекомендують віддати перевагу зефір білого кольору — в ньому немає барвників. А зефір у шоколаді чи кокосовій стружці є доволі калорійним. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також