Рівненські посадовці придумали нову схему для кадрів?

2437 0

Ми у соцмережах:

Депутат Володимир Валявка та начальник обласного управління охорони здоров'я Юрій Осіпчук

Рівненська обласна рада з понад сотні комунальних закладів має кілька, діяльність яких рік у рік дивує частину депутатів. Бо тієї діяльності за гроші платників податків фактично й не помітно. Проте закривати їх жодне зі скликань так і не взялося – «непопулярно». Торік рада почала реорганізацію частини установ, але процес призупинила, оскільки недорахувалася документів з Києва. Серед закладів, які от-от мали б зникнути, - обласний центр здоров’я. Проте навіть у підвішеному стані йому вдалося збільшити штати, щоб звільнений головний лікар Микола Юзвенко зміг знову повернутися на посаду.

Обласний центр здоров’я, відповідно до рішення облради, ухваленого у червні 2017-го, мав би об’єднатися з обласною медстатистикою та центром СНІДу – в обласний центр громадського здоров'я. Кількість працівників фактично не змінилася б, але принаймні зникло б кілька адміністративних посад.

Проте новий заклад так до кінця й не створили. В обласній раді пояснюють: наразі чекають, поки Міністерство охорони здоров’я затвердить потрібні нормативно-правові документи.

Оскільки обласний центр здоров’я уже мав би припинити функціонувати, облрада не оголошувала торік конкурс на посаду головного лікаря закладу.

Але оскільки у жовтні закінчилася дія контракту з Миколою Юзвенком, який керував центром багато років і вже офіційно є пенсіонером, тодішній голова облради Микола Драганчук продовжив з ним договір на три місяці – максимально допустимий термін без рішення депутатів.

У січні п. Юзвенка довелося звільнити, виконувати обов’язки головного лікаря стала лікарка-методистка Галина Кашпер. Проте без посади пан Юзвенко побув кілька тижнів – уже 5 лютого Микола Драганчук призначив його виконувати обов’язки головного лікаря цього ж закладу.

Бо як виявилося, п. Юзвенко одразу після звільнення отримав нову посаду – заступника.

Микола Драганчук запевняє, що то була ініціатива колективу закладу. Мовляв, до нього звернулися працівники, аби у центрі у межах виділеного фінансування ввели ще одну посаду – заступника головного лікаря.

Погодила новий штатний розпис спершу медична комісія облради, а потім обласне управління охорони здоров’я. Одразу після цього на нову посаду працевлаштували Миколу Юзвенка.

- 30 січня Галина Кашпер звернулася з проханням зняти з неї повноваження в.о. головного лікаря і покласти ці обов’язки на Миколу Юзвенка, - зазначив Микола Драганчук.

Пан Юзвенко став першим, хто за такою нехитрою схемою зміг поза конкурсом і голосуванням у раді повернутися на посаду керівника закладу. Наразі подібних клопотань від інших колективів, кажуть у раді, немає.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також