Новий асфальт і турбо-кільце: у Рівному почали робити вулицю за 40 мільйонів (ФОТО)

7984 4

Ми у соцмережах:

Новий асфальт і турбо-кільце: у Рівному почали робити вулицю за 40 мільйонів (ФОТО)

У ці хвилини на вулиці Макарова від перехрестя з Дубенською до вулиці Павлюченка ускладнений рух.

28 одиниць техніки та бригада з 60 чоловіків фірми «Будальянс Груп» здирає старе дорожнє полотно.

За словами комерційного директора фірми Геннадія Молодого, після того, як буде демонтована стара основа дороги, там утрамбують пісок та щебінь:

-Вирівнюючий шар асфальтобетону складе 12 сантиметрів. На нього уже накладатимемо основний шестисантиметровий шар асфальту.

Як розповів міський голова Рівного Володимир Хомко, біля багатоповерхівок будуть облаштовані велосипедні доріжки та стоянки для автомобілів.

Великою несподіванкою стало те, що місцеві архітектори запланували реконструювати розв’язку вулиць Макарова-Дубенська. Було п’ять варіантів, як це можна зробити. Однак було вирішено, що там облаштують турбо-кільце.

Заступник міського голови Віталій Герман поділився, що це рішення є стратегічним. Адже в майбутньому можна буде продовжити дорогу до Тинного, як того вимагає генеральний план міста:

- Колись була пропозиція зробити там світлофор. Однак це не вирішило б проблему. Бо там проїжджає дуже багато автомобілів. У мене в кабінеті збиралися урбаністи та архітектори. Були прораховані транспортні потоки, а київська компанія нам зробила майбутню модель перехрестя. Турбо-кільце забезпечить швидкий проїзд. Воно передбачає дві смуги руху: одну для тих, хто їхатиме прямо а інша - для тих, хто їхатиме на поворот.

Додамо, що вартість дороги складає близько 43 мільйонів гривень. 1 213 метрів вулиці Макарова планують здати в експлуатацію у вересні. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також