Обіцяють: ліхтарі в парку та доріжки будуть цьогоріч

2102 0

Ми у соцмережах:

Обіцяють: ліхтарі в парку та доріжки будуть цьогоріч

Ще два роки тому громадські активісти виграли конкурс на фінансування з бюджету проекту благоустрою парку на Грабнику — загалом понад мільйон гривень. Однак і досі тут немає ні ліхтарів, ні обіцяних доріжок, викладених бруківкою.

Автори проектів Оксана Майборода, Аліна Костюкевич та Зураб Кантарія не змогли їх реалізувати через те, що чиновники ніяк не могли розібратись із землею занедбаного парку.

Тарас Максименко, начальник управління культури та туризму:

— Раніше ми планували дві земельні ділянки, на яких розташована зелена зона, передати на баланс адміністрації парку ім. Шевченка. Щоб вони втілювали проект. Але з’ясувалося, що дозволи на всі роботи потрібно буде брати аж у Києві. А от управління капітального будівництва має право щось робити без відведення землі. Тому й вирішили передати реалізацію проектів в УКБ.

Оксана Майборода, авторка проекту з відновлення парку:

— Парк буде розбито на певні зони, які облаштовуватимуть поетапно. Для початку потрібно зробити освітлення, щоб там можна було безпечно пересуватися. Передбачаємо, що на нього буде витрачено приблизно 600 тисяч гривень. Мені важко сказати, у скільки обійдуться пішохідні доріжки. Однак лише забезпечивши безпеку, можна облаштовувати дитячі зони, спортивні майданчики та територію для вигулу собак.

Богдан СЛОНЕЦЬ. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також