Ляшко добився для Острозької академії 75 мільйонів (ФОТО)

1669 0

Ми у соцмережах:

Ляшко добився для Острозької академії 75 мільйонів (ФОТО)

Лідер Радикальної партії навідався в Острозьку академію. Завдяки його лобіюванню у Верховній Раді один з найкращих вищих навчальних закладів в Україні отримає 75 мільйонів гривень на добудову гуманітарного корпусу. Олег Ляшко зустрівся на поспілкувався зі студентами академії та оглянув будівництво нового навчально-наукового комплексу.

 До приїзду Олега Ляшка академія підготувалася: при в’їзді на територію повісили банери з написами “Сказав – зробив”.

- Це символічно, адже у 2019 році Острозькій академії виповниться 25 років, - розповів ректор Ігор Пасічник. – За весь час існування закладу до нас навідувалося багато політиків, проте їхні обіцянки добудувати гуманітарний комплекс так і залишалися обіцянками. Коли Олег Ляшко торік пообіцяв допомогти з добудовою, я поставився до цього скептично і, чесно кажучи, не повірив. Проте, як виявилося, це єдиний політик, який не тільки відгукнувся на наше прохання, але й виконав його. Олег Ляшко – це справжній політичний діяч та справжній патріот України. Я такими словами не розкидаюся.

З необхідної суми на добудову об’єкта - 75 мільйонів гривень - з держбюджету торік, завдяки сприянню лідера РПЛ, було виділено 15 мільйонів гривень. У 2018 році мають виділити ще 60 мільйонів.

-  Коли минулого разу ректор підняв питання про добудову навчального закладу, я пообіцяв допомогти, - говорить Олег Ляшко. - Сказав, що зроблю все, щоб Острозька академія була найкращою, щоб студенти мали найкращі умови для навчання, щоб вони стали успішними та прославляли нашу країну. І сьогодні тут будують не просто новий корпус, а майбутнє України!

Лідер Радикальної партії зустрівся зі студентами академії та поспілкувався з ними, відповідаючи на їхні запитання. Зокрема, що стосується політичного майбутнього України та окупованого Донбасу. Олег Ляшко пояснив їм свою позицію і щодо АТО, і щодо розвитку економіки, системи медицини в країні та здоров’я нації. Також, відповідаючи на запитання студента Олександра, поділився і секретом свого успіху:

- Я досяг всього, що маю, тому що важко працював і при цьому не переставав вірити у себе та свої сили. Зараз моїм завданням є створити для вас, студентів, майбутнього України, умови для самореалізації. І все ж вам слід пам’ятати, що все у ваших і тільки ваших силах. Якщо ви будете наполегливо працювати, то зможете добитися поставлених цілей.

Лідеру РПЛ Ігор Пасічник вручив цінні подарунки, серед яких – мед, власноруч зібраний ректором, та цінне книжкове видання. Також очільнику політичної сили провели невелику екскурсію в храм академії, де він мав можливість послухати гімн України у виконанні академічного хору та побачити унікальні ікони.

Пізніше Олег Ляшко разом з однопартійцями Андрієм Лозовим, Оксаною Лозовою, Сергієм Свисталюком та іншими відвідав будівництво гуманітарного корпусу та оглянув його. Спілкуючись з будівельниками на місці, він наголосив, щоб вони сумлінно виконували свою роботу.

- Будуйте так, наче незабаром тут мають навчатися і ваші діти, - сказав лідер РПЛ. - Нам потрібна освічена молодь, сучасна і найкраща освіта. Бо знання і здоров’я – ключове для успіху у сучасному світі. Острозька академія дає фундаментальні знання. Тому ми зробимо все, щоб вона розвивалася, будувалася, ваші діти мали хороші умови для навчання, а ви – гідну зарплатню. “Той, хто не будує школи, будуватиме тюрми”, - казав прем’єр-міністр Великобританії Уїнстон Черчилль. Ми повинні будувати дитячі садки, школи і академії.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також