Оригінали робіт Шагала, Леві та Жуковського можна побачити на виставці в Рівному

1144 0

Ми у соцмережах:

Оригінали робіт Шагала, Леві та Жуковського можна побачити на виставці в Рівному

В галереї “Євро-Арт” стартувала виставка робіт відомих художників-емігрантів ХХ століття. Рівняни отримали унікальну можливість побачити оригінали таких великих митців, як Петро Нілус, Станіслав Жуковський, Марк Шагал, Василь Леві та інших.

 На межі ХІХ та ХХ століть ці художники проживали у Одесі, Харкові, Кам'янці-Подільському, Києві та інших містах України, а також Білорусі, Росії та Польщі. Проте з певних причин та обставин змушені були емігрувати до країн Європи, в США й Канаду. Більшість з них на Батьківщину так і не повернулася. Тому організатори й назвали виставку “Солодкий смуток”.

Експозицію готували три роки. Серед представлених полотен вирізняється натюрморт “Квіти” Марка Шагала, “Соняшники” Ольги Романової, “Троянди в золотій вазі“ - двостороння картина Петра Нілуса, “Пейзаж з будинком” Олександра Альтмана та багато інших. До речі, останню з перечислених робіт реставрував рівненський художник Анатолій Іваненко.

 - Буває, що роботи при транспортуванні пошкоджуються, от і з цим полотном трапилося так само, - поянсив художник. - Насправді реставрувати роботу такого майстра — це була честь для мене. Я відчув себе дотичним до його творчості в прямому і переносному значенні. Взагалі ця виставка — це можливість для рівнян доторкнутися до мистецтва, щоб відчути характер митця, на власні очі спостерігати його манеру написання робіт. Ніякий більше вид мистецтва, окрім живопису, не дає нам такої можливості.

Виставка діятиме до 29 липня.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також