Осінній Буковель: замість лиж - велосипед

3941 0

Ми у соцмережах:

Осінній Буковель: замість лиж - велосипед

Днями у Карпатах випав перший сніг. І серед завзятих лижників уже почалися розмови про те, що не так уже й довго залишилося до відкриття сезону в Буковелі. І справді, гірськолижний курорт зараз активно готується до зимового сезону. Щоправда, в той час як прихильники гірськолижного відпочинку лише мрійливо протирають свої лижі, інші любителі активного відпочинку насолоджуються у Карпатах міжсезонням. Які розваги восени пропонує Буковель, більше відомий як гірськолижний курорт, - спробуємо з'ясувати.

На гірському пляжі озера Молодості

Раніше на цьому місці було вирито котлован для технічних потреб, а влітку 2014 року тут з'явилось озеро Молодість — кажуть, найбільше в Україні штучне озеро. Вода в ньому накачана з приток Прута, глибина — 15 метрів, а площа — майже сім гектарів.

Якось раніше, побачивши відео з озером, оточеним сосновим лісом, облаштованим пляжем із шезлонгами, бунгало та парасольками, відпочинковими зонами і кафе, я подумала, що це, мабуть, якийсь європейський курорт. Виявилось — Буковель! Щороку все більше людей приїжджає до озера поплавати та позасмагати. Можливо, й менше відпочивальників, ніж на літніх одеських пляжах, але те, що тут набагато комфортніше — то факт. До речі, пляж у Буковелі гірський: 900 м над рівнем моря.

Навіть у середині вересня, коли ще були теплі дні, деякі сміливці наважилися скупатись в цьому озері. Тетяна, яка приїхали сюди з Черкас, із захопленням розповідала: вода така чиста, що видно дно, пахне річкою і соснами...

А між походами у сауни — освіжитись у Pool-барі

Біля озера Молодості розташований SPA-комплекс VODA day&night club. Влітку він пропонує багато розваг просто неба — і освіжаючий басейн, і надувний водний парк посеред озера, і джакузі на панорамній терасі, атракціони, а також дискотеки та шоу-програми. Восени ж, коли прохолодно, варто зосередитись на саунах, їх тут кілька різних видів — і середземноморська, і римська, і фінська, є також соляна печера.

Поплавати можна у басейні, більша частина якого розташована просто неба, але з підігрівом, він обладнаний гідромасажами та водяними гейзерами. Поруч — джакузі з гарячою водою, також на свіжому повітрі. А всередині комплексу посеред басейну розташований Pool-бар, де можна перепочити, випивши, наприклад, коктейль.

Кататись по горах на велосипеді

Ну, звичайно ж, катання на лижах з Карпатських гір ні з чим не зрівняти! Але влітку та восени лижі все ж можна замінити на велосипеди. Одеситка з незвичним і гарним іменем Федора розповідала, що й уявити не могла — як це по горах можна їхати на велосипеді! Коли ж побачила спеціальні велодоріжки, зрозуміла, що цей вид активного відпочинку і їй під силу. У центрі курорту, біля фонтана, є велопрокат — оренда велосипеда на три години коштує 390 грн. Напрокат можна взяти, до речі, й скутер.

І море адреналіну!

Є на курорті й розваги для любителів гострих відчуттів. Найперше — це найвища в Україні станція для роуп-джампінгу. Висота вежі 28 метрів. Це вибух емоцій і відчуття вільного падіння, — розповідали про свої враження товариші Едуард та Василь.

Є ще троллейна переправа через озеро Молодості – це, кажуть, 220 метрів адреналіну. Це політ над озером і насолода від швидкості. А така розвага, як Bike zip - це можливість покататися на велосипеді по канатній дорозі, простягнутій через озеро Молодості на висоті до 30 метрів, і водночас насолодитися панорамним виглядом Карпат.

Не можна не згадати й про маятник - це така найбільша в Україні гойдалка. Відчуття — ніби ти дуже швидко падаєш з даху дев’ятиповерхового будинку. До речі, є можливість стрибнути удвох одночасно.

Помилуватися краєвидами

Будь-де в Буковелі можна милуватись карпатськими краєвидами — все ще зеленими полянами, величними горами, деревами, осінь яких торкнулась лише верхівок... Але оглядовий майданчик, на який треба піднятись витягом, ні з чим не зрівняється. Оглядовий витяг працює з 9-ї до 18-ї години. Квиток коштує 105 гривень. Ну а там, зверху, найкраща панорама неподалік витягу — увесь курорт, оточений горами, як на долоні видно, і озеро, і ставок з фореллю, і численні будиночки для гостей, і багатоповерхові готелі з ресторанами.

Коли ж пройти стежкою метрів з 20, побачите два оглядових майданчики, з яких і Говерлу можна роздивитись.

БУКА — це не тільки боулінг

Розважальний центр БУКА — це місце для концертів та караоке, а також гри у боулінг, тут працюють ігрові автомати - гоночні й спортивні симулятори, симулятори стрільби, ігри на спритність, силоміри. А також зали БУКИ легко трансформуються і під серйозні заходи — форуми та фестивалі.

Добре слово буває ціннішим за мільйон

Днями центр БУКА став місцем проведення медіа-фестивалю, в якому взяло участь понад 200 журналістів з усієї України. Фестиваль організували Український журналістський фонд і Національна спілка журналістів.

Співорганізатор фестивалю Людмила Ольховська розповідає:

- Цей фестиваль має гасло «Прагни до вершин». В усіх розуміннях цього слова: і в журналістській діяльності, і в громадській активності, і у житті. Фестиваль став майстернею вдосконалення журналістів.

Учасники фестивалю мали насичену програму: тренінги, майстер-класи, практичні заняття, круглі столи, літературні читальні. Журналісти не тільки вдосконалювали свою майстерність, а й вчились малювати, куховарити, відвідали парфумерну лабораторію. Розкривали секрети успіху відомі в Україні журналісти, письменники та публіцисти.

А Олександр Шевченко, народний депутат, поділився своїм баченням перетворення України в успішну та політично впливову країну. Розмова з нардепом була невимушеною - відбувалася за кавою, у дружній атмосфері. Говорили на різні теми: особисте життя політика, захоплення, туризм, відпочинок. І, звичайно ж, благодійність. Власне, сам медіа-фестиваль проходив під гаслом “Поспішай творити добро”, спонукаючи журналістів своїми публікаціями заохочувати українців до волонтерства та благодійництва.

- Знаю, що зараз в Україні дуже складно, люди не живуть, а виживають, - розмірковував на цю тему Олександр Шевченко. - Нас принижують, змушують працювати за копійки та виїжджати за кордон у пошуках заробітку та кращої долі для своїх дітей. Тому люди починають обурюватись, ненавидіти одне одного. Українці не мають натхнення. Бо воно приходить тільки тоді, коли людина має все: і духовне, і матеріальне. Коли є той базовий рівень життя, люди відчувають себе успішними. Для цього треба підняти рівень зарплат і пенсій. Щоб українці перестали бути рабами. Я хочу сказати, що благодійність – це не тільки роздача грошей. Іноді добре слово, порада може бути ціннішою за мільйони. Не треба сумніватись у тому, що ти робиш. Якщо ти це робиш щиро – значить, так потрібно Богу.

-  І це не просто слова. Бо насправді Буковель — це місце не тільки для розваг, а й реабілітації хворих дітей, оздоровлення пенсіонерів, “моральної розрядки” учасників війни на Сході.

Галина КОТУЛЬСЬКА.

Фото Миколи КОМАРОВСЬКОГО.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також