Особливості сприйняття парфумерних запахів

1031 0

Ми у соцмережах:

Особливості сприйняття парфумерних запахів

Існує два основних способи сприйняття інформації – слуховий та візуальний, але запахи регулярно передають нашому мозку сигнали, які зазвичай викликають у нас різні почуття та емоції. Це може бути насолода, задоволення, занепокоєння, роздратування, зацікавленість, огида, певні асоціації, спогади та багато іншого. Використання таких особливостей наших рецепторів дозволяє парфумерам створювати композиції, здатні формувати необхідний емоційний фон та настрій.

Сучасні аромати поєднують три основні аспекти – практичність, чуттєвість та характерність. Тепер їх порівнюють із предметами гардеробу, які підбираються відповідно до сезону та особливостей використання (на кожен день, для конкретних випадків, для створення певних образів). Так взимку варто віддати перевагу насиченим ароматам, які повільно випаровуються. Спеції, шкіра, пачулі, сандал, ваніль, десертні ноти – ці запашні акорди створюють відчуття тепла та затишку. Як приємний спогад про літо можна використовувати поєднання цитрусових, фруктів, ягід, білих квітів.


Компенсуємо те, чого не вистачає

У багатьох з нас є свої уподобання у парфумерії і ми дотримуємося їх постійно. Але буває так що несподівано виникає потреба у певних запахах:

Деревні. Традиційно вважаються елементом чоловічої парфумерії, але у певних ситуаціях приваблюють і жінок. Це може бути початок нової справи, коли потрібно додати собі впевненості та цілеспрямованості, чи складності у відносинах зі своєю половинкою.

Гурманські. Знайомі з дитинства запахи десертів дозволяють хоч на короткий час відчути себе безтурботною, веселою маленькою дівчинкою. Також вони допомагають справитися з поганим настроєм, пережити кризові ситуації, наповнити повсякденну рутину приємними моментами. Звичайно, не слід сприймати їх як ліки проти депресії чи нервових розладів, але певний ефект цілком можливий. Категоричне несприйняття подібних композицій свідчить про те, що людина занадто обмежує себе, поміщає у вузькі рамки, має певні комплекси. У багатьох випадках саме пахощі ванілі, кориці, десертів викликають відчуття щастя та гармонії, а також ностальгічні спогади.

Цитрусові. Часто їх обирають життєрадісні, активні, приємні у спілкуванні, комунікабельні, доброзичливі люди. Вони намагаються уникати конфліктів, не прагнуть бути у центрі уваги. Такі композиції допомагають адаптуватися у нових умовах і підкреслюють, що ви відкриті, приязні та хочете з усіма підтримувати добрі стосунки.

Квіткові. Такий запашний букет добре поєднується з романтичністю, жіночністю, а також буде доречним, якщо ви бажаєте привернути до себе увагу. Найкраще він сприймається у поєднанні з сукнею, елегантними блузкою та спідницею, туфлями на підборах.

Купити оригінальний парфум можна в інтернет-магазині Parfums. Для відвідування цього торгового майданчика вам не доведеться виконувати особливі правила – дотримуватися дистанції, надягати маску, пред'являти сертифікат про вакцинацію. Просто насолоджуйтесь шопінгом та отримуйте задоволення.

Для початку визначтесь чого саме ви чекаєте від вибраного аромату. Навіть класичний офісний варіант цілком може мати різний функціонал. Так ноти шкіри стануть своєрідним захистом, деревні акорди підкреслять ваш авторитет і респектабельність, а зелені та трав'яні мотиви допоможуть впоратися із зайвою емоційністю. Неможливо знайти варіант для всіх випадків. Тому колекція з 4-5 флаконів, вміст яких відрізняється різноманітним звучанням – це оптимальний варіант для різних випадків, образів, пір року.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також