Отримати ID-картку – вперше: встановити особу переселенки допоміг на Рівненщині відеоконференцзв’язок

544 0

Ми у соцмережах:

Отримати ID-картку – вперше: встановити особу переселенки допоміг на Рівненщині відеоконференцзв’язок

До Управління Державної міграційної служби України в Рівненській області з питання оформлення паспорта громадянина України у формі ID-карти звернулася громадянка міста Макіївки.

Ганна народилася і виросла в Макіївці, виховувала доньку та перебувала на окупованій російським агресором території до серпня 2022 року. Влітку минулого року їй разом з дитиною вдалося виїхати на підконтрольну Україні територію. Нині вони проживають у місті Костопіль .

У зв’язку з окупацією Донеччини у Ганни не було можливості оформити паспорт Громадянина України, по досягненню віку, тому це її перше звернення до міграційної служби для отримання паспортного документу.

Зважаючи на відсутність у громадянки документів, які б посвідчували її особу, міграційники Рівненщини вперше в регіоні використали можливість встановлення особи дистанційно з використанням засобів відеоконференцзв’язку.

Такий формат проведення встановлення особи, запроваджений урядом у період дій воєнного стану значно полегшує документування громадян з тимчасово окупованих територій України.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також