Отримав 8 років за вбивство і поїхав додому

2081 0

Ми у соцмережах:

Отримав 8 років за вбивство і поїхав додому

Сьогодні Костопільський райсуд визнав винним у вбивстві костопільчанина Олега Мельника, а після цього засуджений сів в автомобіль та поїхав додому.

Чотири роки тому на день святого Валентина у Костополі загинула від ножового поранення 33-річна рівнянка Наталія. Жінка гостювала у свого знайомого Олега Мельника. Вони удвох та ще одна пара вирішили святкували разом. Випили пляшку горілки, й невдовзі гості пішли додому. Безпосередніх свідків того, що відбувалося далі, не було. Близько третьої години ночі між Наталією та Олегом нібито виник конфлікт, і жінка з ножовим пораненням упала. Олег покликав на допомогу свою матір, яка спала в іншій кімнаті. Вони викликали швидку допомогу, але медпрацівники лише констатували смерть Наталії. Олег стверджував, що Наталія сама заподіяла собі смерть. Але подальше розслідування показало, що такого бути не могло, відтак було відкрито провадження за статтею про умисне вбивство, підозру у його вчиненні оголосили Олегові Мельнику. Він своєї вини не визнав, а хто вбив Наталію – свідчити відмовився. На час розслідування та суду він перебував на підписці про невиїзд.

Своєї провини Олег не визнав і в суді, заявивши, що жінка сама себе зарізала. Проте експертиза встановила, що вона не могла цього зробити і що після такого поранення навіть ніж би зі свого тіла не вийняла. Смерть настала дуже швидко.На суді підозрюваний заявив, що не буде свідчити, посилаючись на статтю 63 Конституції, згідно з якою особа не несе відповідальності за відмову свідчити відносно себе. Він не визнав свою провину і не просив вибачення у потерпілих. 

І нарешті сьогодні суд закінчив розгляд цієї справи. На вирок обвинувачений приїхав у супроводі двох своїх адвокатів та трьох друзів. Хоча прокурор просив суд позбавити Олега Мельника волі за вбивство Наталії на 10 років, суд призначив йому покарання - 8 років позбавлення волі. Він також має компенсувати потерпілій стороні - матері, двом дітям та чоловікові загиблої - моральні збитки у розмірі 100 тисяч гривень кожному. Але у залі суду Олега Мельника під варту не взяли.  Він після вироку поїхав додому, там і очікуватиме, доки той набере чинності. Найвірогідніше, що його оскаржуватиме в Апеляційному суді Рівненщини. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також