Паладійчук хоче музеї як у Вінниці

1286 0

Ми у соцмережах:

Паладійчук хоче музеї як у Вінниці

Кілька тижнів тому делегація з Рівного їздила до Вінниці, щоб подивитися, як там господарює місцева влада. Секретар міськради Сергій Паладійчук побаченим на батьківщині Гройсмана був настільки вражений, що заледве встигнувши повернутися, заявив — хоче, щоб у Рівному було як у Вінниці.

Сергій Паладійчук захопився ідеєю створення дрібних музеїв:

— Свого часу вінницька міська влада попросила мешканців міста поділитися тим, що колекціонують, або цінними, на їхню думку, речами, які можуть бути цікавими для інших і з яких можна зробити вузькопрофільні музеї. По-перше, це швидко, адже людина уже має експонати. По-друге, для створення таких музеїв не потрібно великих витрат з бюджету міста. По-третє, так розвивається туристична інфраструктура. Туристу, що приїздить до міста, одразу вказують на 7-8 локацій, які можна відвідати.

Влада міста надає власникам цікавинок комунальні приміщення або у користування, або в оренду на пільгових умовах. І люди там самі господарюють. Завдяки такому механізму було створено кілька музеїв. Один чоловік колекціонував моделі машинок і назбирав їх приблизно кілька тисяч. Подивившись його колекцію, можна побачити, як розвивалася автомобільна промисловість. Деякі моделі машин відображають історичні події. Є авто, наприклад, яким користувався президент США Джон Кеннеді, коли його вбили. Окрім цього, створено музей різних старожитностей. Однозначно, зробимо у Рівному схожу пропозицію для мешканців.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також