Парк на Грабнику: ідеї є, грошей немає

1916 1

Ми у соцмережах:

Парк на Грабнику: ідеї є, грошей немає

До літа буде готова документація, відповідно до якої паркова земля на Грабнику стане нарешті власністю Рівного. Це дозволить більш комплексно підійти до благоустрою занедбаного парку.

Зокрема, у громадському бюджеті зарезервовано майже мільйон гривень на проекти, які збираються втілити тут рівняни. Зараз же обговорюють, як привести до ладу не тільки рекреаційну зону, а й аварійні бетонні споруди.

Про те, як мав би виглядати цей парк, думали ще в 90-х роках. Зокрема, архітектори М. Шолудько, О. Ткачук та В. Нідельський розробили проект для інвесторів, які мали намір перетворити амфітеатр і ряд збудованих об’єктів парку в дитячо-юнацький розважальний центр. Кажуть, що й сьогодні цей проект виглядає цікаво.

Розповідає архітектор Микола Шолудько:

— Планували із бетонного амфітеатру та інших споруд зробити єдиний розважальний комплекс. Над бетонними спорудами хотіли зробити дах, аби це була єдина крита споруда. Там могли б надаватися різні розважальні послуги, зокрема, й платні.

Їхній проект жартома називали Діснейлендом. Однак не знайшлося тоді інвестора, який був би готовий вкласти у парк велику суму грошей.

Ситуація 90-х, схоже, повторяється. Знову є цікаві проекти щодо майбутнього парку, немає тільки достатньо грошей для їхньої реалізації.

Днями відбулося перше обговорення концепції парку на Грабнику, ідеї для якої подали архітектори, урбаністи, активісти. Передбачається, зокрема, облаштування зони для пікніків та дитячих майданчиків. З небезпечної факельної вежі хочуть зробити скеледром для занять альпінізмом, в амфітеатрі можна буде проводити концерти, а ще з’являться батути. Однак розробники концепції хочуть почути й думку більшості і закликають взяти участь в обговоренні ідей щодо майбутнього парку на Грабнику. Обіцяють, що робоча група проаналізує пропозиції рівнян і прозвітує, які з них враховано, а які — ні.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також