Патрульного позбавили роботи на три роки

1385 0

Ми у соцмережах:

Патрульного позбавили роботи на три роки

Працівник патрульної поліції за грошову винагороду збував інформацію з обмеженим доступом.

Суд ухвалив у Рівному обвинувальний вирок та визнав винним інспектора патрульної поліції управління патрульної поліції в Харківській області у несанкціонованих діях  з інформацією, яка оброблюється в автоматизованих системах, та в одержанні неправомірної вигоди. 

Прокурором у суді було доведено, що поліцейський, з корисливих мотивів, використовуючи своє службове становище та маючи доступ до інформації з обмеженим доступом, яка оброблялась та зберігалась на автоматизованих системах МВС України, незаконно передавав її стороннім особам за грошову винагороду, що призводило до її витоку.

Керівник Рівненської місцевої прокуратури Володимир Самардак повідомив, що Рівненський міський суд призначив поліцейському покарання - позбавлення волі строком на 3 роки. Одночасно суд  застосував  вимоги  статті 75 Кримінального Кодексу  України та звільнив чоловіка від відбування основного покарання із встановленням іспитового 1-річного строку з покладенням певних обов’язків. Чоловіка зобов’язано сплатити штраф у розмірі 17000 грн. та його позбавлено права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування строком на 3 роки. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також