Павлишин-молодший три гектари лісу хоче... для прибирання

6818 0

Ми у соцмережах:

Павлишин-молодший три гектари лісу хоче... для прибирання

Євгеній Павлишин, син директора Рівненської АЕС та депутат міськради Вараша, днями отримав дозвіл голови Рівненської ОДА на оренду 2,8 га лісу біля Білого озера. Це не перша ділянка на Білому для Павлишина-молодшого. Два роки тому йому надали 90 соток лісу і нині на них вже діє приватна турбаза «Холодок».

Як і два роки тому, виділили Євгенію Павлишину масив у 90-му кварталі Мульчицького лісництва, що у Володимирецькому районі. Орендуватиме землю підприємець 10 років. 90 соток у 2015 році підприємець отримав в оренду на п'ять років. За два роки у «Холодку» з'явився магазин та дерев'яні будиночки для відпочивальників. Проте директор Володимирецького лісгоспу Олександр Мисько запевняє, що на 2,8 га будуватися п.Павлишину не дозволить, проте вважає, що добре, що за територією доглядатиме приватник.

received_1421807994561563

Євгеній Павлишин у коментарі «РВ» зазначив, що поки що договір оренди не уклав, тож 2,8 га лісу — ще не його: — На цій території нічого не будуватиму, лише вивозитиму сміття, бо нині ця ділянка лісу жахливо забруднена. Загалом я багато меценатських справ роблю, людина не бідна, але у цьому є й інший інтерес. Якщо територія біля «Холодка» буде прибраною, туди буде їхати більше відпочивальників і вони приходитимуть за прохолодними напоями до нашого магазину. До речі, коли у 2015 році отримав першу ділянку на Білому озері, на мене вилилося чимало критики і бруду, але, як я й казав, платний пляж я не робив. На територію — вільний доступ для всіх, кошти за встановлення наметів теж не беремо. Люди відпочивають на доглянутому пляжі, де є туалети, а ми отримуємо дохід від роботи магазину та дерев'яних будиночків для відпочивальників. Плачу за оренду 90 соток трохи більше 10 тис. грн. на рік, думаю, за 2,8 га. ще віддаватиму десь 30 тис. грн.

received_1421808067894889

Фото - Євгенія Павлишина

Кошти від оренди отримує місцева сільрада. Рівненська ОДА рекомендувала їй не менше 50% від цих надходжень спрямовувати на підтримання лісових угідь.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також