Пенсії для мешканців Рівненщини затримав кредит

1485 0

Ми у соцмережах:

Пенсії для мешканців Рівненщини затримав кредит

На два дні у липні затримали виплату пенсій, проте навіть така коротка затримка викликала паніку серед пенсіонерів. Люди злякалися, що повертаються 90-ті, коли пенсії не виплачували місяцями. У Пенсійному фонді обіцяють, що наступними місяцями уважніше стежитимуть за процесом, і переконують: у липні затримка трапилася через технічні причини.

Затримка пов’язана з касовим розривом, — коментує речниця ГУ ПФУ у Рівненській області Тамара Бацмай. — Ми виплачуємо пенсії з 4 по 25 число кожного місяця, а підприємці сплачують соціальні внески з 20-го числа. Щомісяця з 17 по 20 число у нас є розрив між надходженнями та виплатами. Зазвичай Пенсійний фонд бере кредит у Казначейства на цей термін, але у липні чомусь його не взяли. Затримка виплат розпочалася 18-20 липня, у дні, коли отримують пенсії пенсіонери, які працюють. Тобто теоретично це люди, які все ж не залишилися без засобів для існування на ці два дні. Проте питання перейшло у політичну площину… Люди запанікували, бо звикли, що пенсії завжди мали вчасно. Мало того, ми навіть виплачували на день-два наперед, якщо дати отримання припадали на вихідні. Замість 25 липня ми закінчили виплати 27-го. Керівництво Пенсійного фонду запевнило, що надалі ситуація буде більш контрольованою.

Зазначимо, що щомісяця Рівненщина потребує понад 655 млн. грн. для своїх 298 тисяч пенсіонерів. Надходжень до Пенсійного фонду в області удвічі менше. 48-55% потрібних пенсійних виплат, залежно від місяця, Рівненщина отримує як дотаційна область.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також