Перевізники на Рівненщині просять підвищити тарифи на проїзд

4976 0

Ми у соцмережах:

Перевізники на Рівненщині просять підвищити тарифи на проїзд

Власники автобусів, які перевозять рівнян по області, жалілися, що пандемія коронавірусу вдарила по їхньому бізнесу. Тому попросили підтримки у вигляді підвищення вартості проїзду в маршрутках. Однак в обласній держадміністрації вирішили не поспішати виконувати це прохання. У відповідь перевізники зменшили кількість рейсів на маршрутах.

Федір Мисюра, начальник обласного управління інфраструктури та промисловості:

Перевізники поки лише ведуть з нами усні розмови. Офіційних звернень вони не направляли. Однак вартість проїзду поки піднімати не плануємо. Адже ті ж самі перевізники хочуть перегляду тарифів, проте бояться, що вони втратять і тих пасажирів, яких зараз мають. Через пандемію перевезення стали втрачати рентабельність.

Валентин Демчук, ГО «Союз перевізників України»:

Раніше підприємці орієнтувалися на час пік — саме у цей період йшли заробітки. Так компенсувалася робота за те, що маршрутка цілий день їздила напівпорожня. Адже у час пік є дуже багато пасажирів, які їдуть на роботу й з роботи. Коли перевізникам заборонили брати стоячих пасажирів, то це суттєво вдарило по рентабельності. Тепер навіть у час пік немає того прибутку. Перевізники зараз фактично нічого не заробляють.

Ведеться активний діалог з владою про підтримку, але остаточного рішення ще немає. Я сумніваюся, що підприємці, які займаються перевезеннями, отримають якусь компенсацію з бюджету. Адже й там коштів багато немає, а потреба велика. Прогнозую, що після Нового року тариф у маршрутках буде піднято на 20-50%. Все залежить від маршрутів. Наприклад, якщо з Рівного до Здолбунова проїзд зараз коштує 15 гривень, то рентабельна ціна буде 20 гривень.

Для того, щоб вижити в цей період, перевізники скоротили кількість транспорту на маршрутах десь на 30%. Якщо раніше, наприклад, були рейси сільських маршруток і на 12, і на 13-ту годину, то зараз залишили лише на 13-ту.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також