Першокласників не чекають лише у трьох ліцеях Рівного

1184 0

Ми у соцмережах:

Першокласників не чекають лише у трьох ліцеях Рівного

З минулого понеділка рівненські батьки масово понесли до шкіл документи, щоб їхні діти могли вступити до першого класу. Такий ажіотаж триватиме до початку літа. Торік 1 вересня до 35 міських ліцеїв та гімназій пішли 2883 учні. Скільки буде цього року — освітяни ще не знають.

Андрій Мазур, начальник міського управління освіти:

— З 1 квітня розпочався прийом заявок на вступ до ліцеїв та гімназій. Це триватиме до 1 червня, адже не пізніше цього дня керівник кожного закладу освіти зобов’язаний видати наказ про зарахування до першого класу, щоб далі мати розуміння, чи є в даному закладі вільні місця, щоб пропонувати їх іншим дітям. Будуть проводитися ще дні відкритих дверей, збори майбутніх першокласників. Також раніше батьки мали змогу зареєструвати дитину в електронній черзі через систему ІСУО.

Першочергове право на зарахування до першого класу мають діти, які мешкають на певній території, яка закріплена за конкретними ліцеями та гімназіями. Це не стосується тільки природничо-математичного ліцею «Елітар» та ліцею «Лідер», бо приймають лише з 8-го класу, а ще — ліцею «Український», який приймає з 5-го. Тому у цих трьох ліцеях немає закріпленої території обслуговування, а всі інші мають. Також першочергове право мають діти, чиї брати чи сестри уже навчаються у цьому ж закладі або чиї батьки там працюють.

Поки зарано говорити про очікувану кількість першокласників, більш-менш це стане зрозуміло приблизно за місяць. Але думаю, що буде не менше, ніж торік. Бо нині уже немає такого відтоку учнів за кордон, як це було на початку повномасштабного вторгнення.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також