Під один дах: як вирішуватимуть конфлікт у Млинові

1638 0

Ми у соцмережах:

Голова ОТГ Дмитро Левицький з прихильниками пікетує Міністерство освіти України

Ліцей і гімназію у Млинові хочуть розташувати в одному приміщенні: виживе той, хто ліпше навчає.

Після створення Млинівської об’єднаної громади її керівництво вирішило реформувати освітні заклади. На об’єднанні місцевої гімназії та ЗОШ №3 хотіли зекономити для бюджету близько 5 мільйонів гривень. Школа отримала б статус ліцею. Рішення про те, який заклад покращувати, а який ліквідовувати, приймали дуже просто: у гімназійному приміщенні може навчатися лише 500 учнів, а у шкільному — вдвічі більше. До реорганізації готувалися ще з минулого року. За цей час школу відремонтували, купили нові меблі, ноутбуки та автобус для довезення дітей. Однак виявилось, що працівники гімназії, які бояться втратити роботу, та батьки, чиї діти її відвідують — проти об’єднання.

Пікетувальники відпочивають неподалік кабміну

Люди мітингували під час сесії Млинівської селищної ради, на якій приймалося рішення про створення ліцею. А четверо — уже більше дванадцяти днів голодують у парку навпроти сільської ради. Дійшло до абсурду — голова Млинівської об’єднаної громади заявив, що через тиск на нього поїде до Києва і встановить намет під адміністрацією Президента. Відстоюватиме у столиці виділення додаткового фінансування на сільські школи, що дозволить не закривати гімназію. Погрози наметним протестом подіяли. Зменшувати градус протистояння став голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко. У суботу, 14 липня, сім годин він мирив сторони конфлікту в обласній держадміністрації.

Олександр Дехтярчук, народний депутат:

За круглим столом в обласній адміністрації було запропоновано кілька варіантів реформування. Перший, щоб гімназія переїхала до ЗОШ №3. Там два заклади зможуть разом функціонувати та показати, хто надає кращі освітні послуги. Лише після такого своєрідного змагання за підсумками року буде зрозуміло, який ліквідовувати. Друга пропозиція була, щоб гімназію перенести та зробити базою для опорної школи, використовуючи приміщення ЗОШ №3. Але це дуже сумнівно, бо можна отримати ще більший протест, але уже з іншого боку.

Дмитро Левицький, голова Млинівської ОТГ:

Ми створимо ліцей у ЗОШ №3 та переведемо у це приміщення гімназію. Вийде, що два навчальні заклади функціонуватимуть під одним дахом. Так ні дитина, ні вчитель нічого не втратять, а лише матимуть більшу та кращу матеріальну базу. Ніхто з вчителів не буде звільнений. Скорочення торкнеться лише технічного персоналу. А на базі приміщення гімназії створимо центр позашкільної освіти. Розмістимо спортсменів та художню школу. Також там будуть дошкільні групи, вони нам конче потрібні, бо наші садочки в Млинові переповнені.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також