Під вікнами облради Чаборай хоче звести 13-поверхівку. Депутати – за

3705 2

Ми у соцмережах:

Під вікнами облради Чаборай хоче звести 13-поверхівку. Депутати – за

Одноповерхову будівлю на вулиці Кавказькій, 32б, де свого часу працювало «Рівневідеокіно» та кіноклуб "Гонзо", знесуть, а на місці збудують висотку, частину площі в якій перепадуть і Рівненській обласній раді. В останній знайшли потенційного інвестора – фірму, що у групі впливу бізнесмена Юрія Чаборая – і готуються підписувати з ним угоду.

Весною облрада подавала оголошення, що шукає компанію, яка у рамках інвестиційної угоди збудує щось на місці аварійної будівлі, що має близько 1000 м2, на Кавзказькій, але натомість виділить облраді площі у новобудові.

Звернулися до обласної ради три фірми, проте одна з них, «НВП Шляхбуд» (про яку ми вже згадували у матеріалі про будівництво проїзду на вулицю Бузкову) не подала остаточної пропозиції.

Підприємство «Ажур ЛТД», яке тримає гаражі на Кавказькій, відхилили, бо у 16-поверхівці, яку хотіло звести, воно планувало надати облраді лише 1120 м2 житлової площі, або на 30% менше нежитлової.

Натомість, створене у 2016-му товариство «БК Інтер-Буд» заявило, що виділить 1250м2 житлової та нежитлової площі. В облраді вирішили, що ці умови найкращі.

Сьогодні будівельна комісія рекомендувала на вересну сесію винести проект рішення про укладання інвестиційної угоди із «БК Інтер-Буд».

Будівля

Відповідно до планів, які товариство озвучило обласній раді, на Кавказькій воно побудує 13-поверховий діловий центр з готельними та житловими приміщеннями. Висотка буде за кілька метрів від стін будівлі, де нині розташовані обласна рада та ОДА.

Земля, кажуть в облраді, залишиться у власності громади області. А це - 24,5 сотки у центрі міста.

«БК Інтер-Буд» зареєстроване на вулиці Курчатова, 32а на Максима Денисюка. Як зазначають в облраді, фірма належить до групи компаній «Інтер-Бетон» бізнесмена Юрія Чаборая. В «Інтер-Буді» цю інформацію підтверджують.  

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також