Підприємці воюють за ливарний з допомогою бійців Коломойського

2225 0

Ми у соцмережах:

Підприємці воюють за ливарний з допомогою бійців Коломойського

Рівненський ливарний завод, що у селі Городок Рівненського району, уже давно не працює. Проте останніми роками за нього точиться боротьба між кількома бізнесменами. Кожен стверджує, що хоче відновити ливарне виробництво. Про такі ж благі наміри заявляє й австрійська фірма, яка нібито викупила активи ливарного. Її представники, щоправда, на завод змогли пройти лише з допомогою бійців добровольчого міліцейського батальйону "Дніпро 1", створеного Ігорем Коломойським. Хлопці у камуфляжі, які нібито мали воювати на сході, приїхали на Рівненщину і під дулами автоматів поставили охоронців заводу під стінку. Після втручанні міліції бійці "Дніпра 1" із Городка поїхали.

Василина Трофимович, прес-секретар батальйону "Дніпро1": — "Альфа Коммерс Брендз ГМБХ" спершу найняло охоронну фірму "Борисфен", щоб та допомогла потрапити на територію ливарного, бо австрійських власників не пускали, а тим часом із заводу вивозили автомобілями порізаний метал. Представники австрійської компанії зверталися і до місцевої влади, і до міліції — але там не реагували. Тоді Ігор Гринфилд написав звернення до командира "Дніпра 1" та народного депутата Юрія Берези. Ми погодилися допомогти добровільно, бо у наших інтересах, аби завод запрацював для військової галузі, а саме такі наміри є у власника. На територію його не впускала охорона людини Януковича — Євгена Козакова. Раніше австрійська фірма мала з ним ділові відносини, проте згодом зрозуміла, що їх обдурюють. До слова, коли наші бійці прибули на місце, затримали вантажівку з металобрухтом, яка виїжджала з території заводу. Але міліція це авто відпустила.

Віталій Заславський, заступник начальника УМВС у Рівненській області: — Слідча група встановила учасників події. Проте ми продовжуємо перевіряти всіх осіб та їхню причетність як до батальйону "Дніпро 1", так і до охоронних фірм. Міністерство внутрішніх справ розпочало також свою перевірку та тримає питання на контролі. Причин затримувати бійців "Дніпра 1" не було. Чи була у них ліцензія на зброю — перевіряє слідчий.

Віталій Заславський, голова Рівненської районної ради: — Ще донедавна в реєстрі можна було знайти інформацію, що власниками 90% активів цієї австрійської фірми, яка представляється власницею ливарного, був Євген Козаков, людина Віктора Януковича, яка вже давно намагається підім'яти ливарний під себе. Козаков свого часу взяв кредит у "Радикалбанку" і заставив під нього усе майно ливарного заводу. Тепер, окрім нього, на завод претендує і банк, і Ілля Кошкін, директор фірми "Восток", яка також має частку ливарного, і ліквідатор ливарного Олександр Сисун. Усіх цікавить не відновлення заводу, а металобрухт, який залишився, тому така й боротьба. Причому у жодного учасника конфлікту немає належних документів на власність. Охорону на тракторному заводі, на території якого ливарний, поставив арбітражний керуючий із ліквідації тракторного Олександр Зух. ПАТ "Рівненський завод тракторних агрегатів" — також один із власників ливарного. Державна виконавча служба нещодавно описала активи обох підприємств, оскільки там є заборгованість із зарплати — близько 2,5 млн. грн. Більшість суми заборгували працівникам ливарного. Олександр Зух готує активи підприємств на продаж, стартова ціна — 700 тис. грн. Тим часом у суді ми намагаємося повернути обидва підприємства у власність держави. Я впевнений, що виробництво на ливарному ще можна було б відновити.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також