Підвищити гемоглобін без ліків

1216 0

Ми у соцмережах:

Підвищити гемоглобін без ліків

Анемія, при якій знижується рівень гемоглобіну, є одним з найпоширеніших захворювань крові. Найчастіше на неї хворіють жінки, але нерідко вона зустрічається і у представників чоловічої статі.

На ранній стадії розвитку залізодефіцитна анемія рідко проявляє себе особливими симптомами, але через деякий час людина може помітити: сонливість, блідість шкіри, відчуття втоми, випадання і ламкість волосся, розшарування нігтів, апатію та ін.

Щоб простимулювати кровоносну систему на виробництво еритроцитів (червоних кров'яних тілець), необхідно поліпшити кровообіг, з чим чудово справляються контрастний душ або обливання. Корисними є салати, свіжі овочі, насіння, зелень. У більшості цих продуктів міститься необхідна кількість заліза, за рахунок якого рівень гемоглобіну буде поступово підвищуватися. Тим більше, що засвоюються вони в організмі швидше, ніж червоне м'ясо, яке називають найкращим джерелом заліза. Залізо краще засвоюється, коли його вживають разом з лимонами, апельсинами, ягодами, петрушкою, капустою, болгарським перцем та іншими продуктами, багатими на вітамін С. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також