Підземки не ремонтують, бо непопулярні?

1776 0

Ми у соцмережах:

Підземки не ремонтують, бо непопулярні?

У Рівному є два настільки занедбаних підземних переходи, що рівняни надають перевагу перебігти дорогу над ними, ризикуючи своїм життям, аніж спуститися. Один з них — на Ювілейному — використовують частіше як туалет, а не перехід, а ось в аварійній підземці на Данила Галицького продовжують активно торгувати.

У підземному переході на перетині вулиць Данила Галицького, Степана Бандери та Степана Дем'янчука можна купити квіти, канцтовари, а заодно поїсти, хоча місце далеке від дотримання санітарних вимог. Пан Микола, який вже 13 років працює в одному з кіосків цього підземного переходу, нарікає, що «підземка» вже давно потребує ремонту, бо за час, доки він там працює, жодного разу його не було. Тільки після пожежі, яка сталася років п’ять тому, побілили, відмили — і все. Два роки тому, за словами торговця, влада обіцяла орендарям ремонт, навіть заміри комунальники встигли зробити, але на тому все й закінчилося.

У підземному переході на вулиці Соборній на Ювілейному ситуація ще гірша. Після злив перехід затоплює, влітку туди неможливо спуститися через сморід, а через погане освітлення та бруд навіть вдень заходити страшно. Кілька років тому міська влада пропонувала підземний перехід віддати в оренду з умовою, що підприємець його відремонтує. Але охочих не знайшлося — місце для торгівлі непопулярне. Підземку передали на утримання ШЕУ, проте гроші на ремонт з міського бюджету не виділяють — цей перехід далеко не у пріоритеті.

Натомість, як розповів начальник Рівненського ШЕУ Віктор Климук, уже є проект на капітальні ремонтні роботи у підземному переході на Данила Галицького, проте фінансування міськрада поки що не виділяє. Косметичний ремонт, за словами п. Климука, могли б зробити орендарі, але ті нарікають, що місце — неприбуткове і заробляють мало. На відміну від підприємців, які працюють у підземних переходах у центрі та на Театральній площі. У ремонт та прибирання останніх міська влада коштів не вкладає — усе роблять орендарі самотужки.

Окрім того, додамо, потребує ремонту підземний перехід на проспекті Миру. Тамтешні орендарі переобладнали кіоски у переході, а ось сходи залишилися розбитими.

Аліна ТИС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також