Пікет (не) вдався: Анощенко погрожував Муляренку? (ФОТО)

3576 0

Ми у соцмережах:

Пікет (не) вдався: Анощенко погрожував Муляренку? (ФОТО)

Відсторонений/легітимний міський голова Вараша Сергій Анощенко разом із своїми прихильниками ходив до керівництва області, аби просити підтримки.

Вони хотіли від керівника Рівненської ОДА Олексія Муляренка та голови облради Миколи Драганчука роз'яснень, кого вони бачать головою міста атомників. Сам Анощенко їх запевняв, що у його місті коїться кримінал:

-У нас в місті триває протистояння між депутатським корпусом та міським головою. Була спроба достроково припинити мої повноваження. Але вона не набрала необхідної кількості голосів. Однак секретар ради пішла на порушення, підробила печатку міської ради та внесла себе до єдиного реєстру юридичних осіб як в.о. керівника міста. Хоч я ходжу на роботу та підписую фінансові документи.

Після цього громадський активіст Роман Коваль та прихильники Анощенка просили втрутитись у ситуацію в перших осіб Рівненщини.

Але керівник адміністрації Олексій Муляренко однозначно відповідати не став. Адже юридично органи державної влади не можуть втручатися у діяльність органів місцевого самоврядування (міської ради — прим.ред.):

- Вам потрібно вирішувати свої проблеми у юридичній площині. У цьому випадку звернутися до суду. Але буде створена комісія, яка вивчить це питання.

Після такої відповіді Сергій Анощенко парирував Муляренку, що так само можна підробити печатку Рівненської ОДА і називати себе її керівником.

На це Олексій Муляренко відповів: “Спробуйте”.

Більше обіцянок делегації дав голова Рівненської облради Микола Драганчук, який пообіцяв від обласної ради звернутися в усі можливі органи для вирішення проблеми в місті.

Нагадаємо, що депутати міста Вараш висловили недовіру міському голові Сергію Анощенку. Це сталося 15 грудня під час засідання сесії. За відставку п.Анощенка голосували двічі. Після того, як не підтримали звіт про його роботу. За його версією, депутатам не вистачило одного голосу, тому він чинний керівник міста. Хоч депутати стверджують, що голосів вистачило.  Вочевидь, усе вирішуватиме суд.

Додамо, що в 2013 році депутати Вараша уже оголошували міському голові недовіру і відправляли його у відставку. Однак в 2015 році Анощенко знову переміг на виборах. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також