Письменниця Марія Ткачівська презентувала у Рівному свою нову, трепетну і жіночну, книгу

2108 0

Ми у соцмережах:

Письменниця Марія Ткачівська презентувала у Рівному свою нову, трепетну і жіночну, книгу

До Рівного днями зі своєю новою книгою «Голос перепілки» завітала відома письменниця, науковиця, кількаразова лауреатка премії «Коронація слова» Марія Ткачівська. Зустріч із читачами відбулася у книгарні «Є».

У новому романі «Голос перепілки» йдеться про щастя та горе, неймовірні перипетії людських доль, про сакральність зв’язку матері та дитини, про людяність та гідність, любов та прощення, непросту взаємодію чоловіка та жінки, різноманіття бачення життя.

Авторка переконана, що у житті надважливі любов та прощення.

«Без них невимовно складно, а для когось взагалі неможливо жити», - переконує пані Марія.

На сторінках роману читач не знайде розлогих психологічних портретів, внутрішніх метань, лише динаміку дії, яка проте дає змогу точно відчути настрій персонажів. Насичений діалектизмами, історизмами текст читається на одному подиху.

Поділяючи роман на мікроісторії, авторка не лише озаглавлює їх, але й супроводжує кожен заголовок влучним афоризмом, який дозволяє вловити емоційне навантаження.

В основі – історія Мартина (чоловіка, від якого відрікся батько) та Стефи (покинутої й обманутої жінки). Доля не жалує персонажів, але вони – втілення чеснот, які людина може й не розвинути в собі за звичайних умов.

Текст – страшний і щемкий, але  завершується своєрідним хепі-ендом або ж моментом катарсису персонажів, коли головний герой (Борис) просить пробачення у покинутої давно жінки та свого невизнаного сина.

Книга – трепетна й жіночна, про маму і її болі. Книга про те, як суспільство відкидає людину, яка дарує життя іншій людині, про те, як резонує суспільне та особисте уявлення про щастя.

У творчому доробку пані Марії – тексти різних жанрів та стилів. Спершу були поезії, згодом – проза. Серед найвідоміших книг: феєрія «День відбілює ніч», новели та оповідки «Подарунок від динозавра», роман  «Я і мій Дон Жуан», художні замальовки та есе німецькою мовою «Die Ukraine von A bis Z (witzig, würzig, interessant — «Україна від А до Я (весело, цікаво і з перчиком)», дитячий роман «Обережно, діти!».

Книга «Die Ukraine von A bis Z» викликала значний інтерес у зарубіжного читача завдяки доброму гумору авторки і легкому змалюванні повсякденних реалій життя українців. Тираж швидко розійшовся і на часі перевидання.

Сама ж письменниця найбільше любить писати дитячі тексти. Свої книги пані Марія лагідно називає «дітьми», які потребують особливої любові.

У творчому процесі експериментує, збирає цікаві життєві історії, вишуковує незнані архівні матеріали, аби потім викласти це на сторінках своїх дітей – книг.

 Вікторія Назарук

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також