Пити чи не пити?

986 0

Ми у соцмережах:

Пити чи не пити?

При застуді та грипі фахівці радять багато пити, адже організму необхідна додаткова кількість рідини. Але це не означає, що потрібно випивати впродовж дня кілька літрів води. Особливо обережними слід бути людям з нирковою недостатністю і цукровим діабетом.

Деякі напої швидко знімають симптоми застуди і полегшують перебіг хвороби, а деякі, навпаки, погіршують стан. Що ж корисно пити, а що ні при застуді та грипі?

Корисно

Теплі трав’яні та ягідні чаї заспокоюють запалене горло, знімають закладеність носа, полегшують дихання. А також підбадьорять і поліпшать настрій. Якщо додати в чай трішки меду, це заспокоїть кашель і допоможе краще заснути.

Тепла вода з лимоном запобігає зневодненню організму, полегшує дихання. Лимон містить значну кількість вітаміну С і є багатим джерелом антиоксидантів, які прискорюють процес одужання.

Легкі супи та бульйони відновлюють сили організму, що особливо важливо в той період, коли зовсім не хочеться їсти. Крім того, вони зменшують запальні процеси в організмі. Гарячий курячий бульйон сприяє розрідженню мокротиння.

Шкідливо

Енергетичні напої містять дуже велику кількість цукру, і користі від них мало.

Пакетовані фруктові соки також містять значну кількість цукру, а соки з цитрусових до того ж можуть викликати подразнення запаленого горла.

Каву і чай не рекомендується вживати під час хвороби, оскільки вони сприяють зневодненню організму.

Алкоголь також погіршує стан організму: може виникнути нудота, посилитися головний біль і ломота в тілі. До того ж, спиртні напої знижують здатність організму боротися з інфекцією. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також