Північна об`їзна Рівного: просять гроші не на асфальт, а на папір

9410 0

Ми у соцмережах:

Північна об`їзна Рівного: просять гроші не на асфальт, а на папір

На початку року обласні шляховики їздили до Києва, щоб продовжити розмову про фінансування північної об'їзної Рівного.

Щоправда, просять поки гроші не на саме дорожнє полотно, а на виготовленння проектно-кошторисної документації — 6 мільйонів гривень. Сама ж дорога, протяжністю 21,3 км., робота над якою передбачає кілька етапів, обійдеться щонайменше у 540 мільйонів гривень.

Петро Удовиченко, начальник служби автомобільних доріг Рівненщини:

— Загалом будівництво буде розбите на кілька ділянок. В 2018 році реконструюватимемо частину об'їзної від Київ-Чоп до житинського кільця. Бо відрізок траси до повороту на Кустин уже зроблений. Потім буде йти кільцева розв'язка. Звідти дорога буде йти вліво на ділянку Кустин-Ходоси. Найбільш проблемною є дорога від кінцевої точки Ходосів до кінцевої розв'язки ПАТ «Рівнеазот». Цей відрізок дороги ні за ким не закріплений. Тому вирішили, що її візьме на баланс місцева громада, а «азотівську» дорогу передадуть нам на утримання. Реконструкція чотирьох кілометрів цієї дороги вартуватиме 120 млн. гривень.

Нагадаємо, що ідею будівництва цієї об'їзної обласні чиновники поділилися з членами бюджетного комітету Верховної Ради, які приїздили на Рівненщину на початку грудня. Тоді нардепів дуже просили посприяти в отримані 540 мільйонів гривень із державного бюджету на будівництво північного об'їзду. Однак конкретної відповіді тоді не почули. Депутати лише заявили, що підтримують «дорожню стратегію Рівненщини». І кожен тепер тлумачить ці слова по-своєму.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також