Плани Єнікеєвої: банк донорського молока і платні послуги у перинатальному

6447 5

Ми у соцмережах:

Плани Єнікеєвої: банк донорського молока і платні послуги у перинатальному

Вікторія Єнікеєва як єдина кандидатка на посаду головного лікаря обласного перинатального центру розповіла конкурсній комісії про свої подальші плани на посаді.

Пані Єнікеєва- багаторічна керівниця перинатального. Перше, на чому наголосила, - медзаклад у рамках реформи стане комунальним підприємством, відповідний проект рішення уже подано обласній раді. За словами пані Єнікеєвої, після реорганізації заклад шукатиме нові джерела фінансування. Окрім надходжень від національного страховика та обласного бюджету, перинатальний залучатиме кошти благодійних фондів, страхових компаній та, як сподіваються, пацієнтів.

Вікторія Єнікеєва наголосила, що в Україні діє мораторій на платні послуги з материнства та дитинства, проте вона сподівається, що можна буде надавати їх у гінекологічному, амбулаторному напрямках, які має заклад, та пропонувати за доплату перебування у палатах покращеного комфорту.

За словами п.Єнікеєвої, на базі перинатального вона хоче створити перший на Західній Україні банк донорського молока. Наразі такий лише починає працювати у Києві. За словами керівниці перинатального, молоко, яке прирівнюють до лікарського препарату, безкоштовно надаватимуть хворим та недоношеним діткам перинатального, обласної дитячої лікарні та районних лікарень.

Також Вікторія Єнікеєва хоче створити інформаційно-телекомунікаційну систему у закладі, зробити автономне опалення та відкрити симуляційний центр для навчання лікарів.

Згадала пані Єнікеєва і про боротьбу з корупцією у перинатальному, зазначивши, що заклад "дотримується законодавства".

Усі присутні члени комісії (а їх було нині восьмеро) підтримали кандидатуру Вікторії Єнікеєвої. Залежно від рішення облради, вона керуватиме перинатальним наступні три або п'ять років.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також