Подоляк пояснив, чи реальна атака вагнерівців з Білорусі на Рівненську АЕС (ВІДЕО)

8467 0

Ми у соцмережах:

Подоляк пояснив, чи реальна атака вагнерівців з Білорусі на Рівненську АЕС (ВІДЕО)

Після невдалого заколоту Пригожина вагнерівців можуть перекинути до Білорусі, там для них вже нібито готують наметовий табір. Тож тепер увага українців прикута не лише до Запорізької АЕС, а й до можливої загрози на Рівненській.

Про це 24 Каналу розповів радник голови ОПУ Михайло Подоляк. Він додав, що влада заздалегідь оцінює всі ризики від такого незапланованого перекидання російських солдатів.

Відстежують й розуміють ситуацію
Радник голови ОП закликав українців зайвий раз не панікувати й здорово мислити. Українські військові відстежують, розуміють й аналізують ситуацію на Північному напрямку.

- Ми відстежуємо ті чи інші дії будь-кого на території Білорусі, зокрема, ПВК "Вагнера", – сказав Подоляк.

Сьогодні Україна має абсолютно ефективні розвідувальні структури. Рівень нашої розвідки набагато вищий, ніж розвідки Росії чи інших країн. До того ж Збройні Сили мають інший рівень підготовки порівняно з тим, що був до повномасштабного вторгнення, й розуміють всі ризики.

- Я не бачу тут жодного шансу для Білорусі, яка не має ніякого досвіду, – зазначив радник голови ОП.

Вагнерівці втратили мотивацію
ПВК "Вагнера" після невдалого заколоту розгромлена, з "обнуленою" репутацією й ображена на Росію. Тож найманці Пригожина не стануть ефективним інструментом ведення військових дій в Україні.

- Психологічно вагнерівці сильно ображені на росіян. Їм немає сенсу йти воювати за Росію, маючи таку внутрішню образу, – додав Подоляк.

Що відомо про перекидання вагнерівців у Білорусь
У Білорусі поблизу населеного пункту Ціль (20 кілометрів від Осиповичів) зводять масштабне наметове містечко. Ймовірно, що саме там мешкатимуть вагнерівці після невдалого заколоту.

Журналісти показали можливий польовий табір вагнерівців у Білорусі. На фото можна побачити, що у наметах облаштовують настил, встановлюють буржуйки. Один такий намет може вміщати до 60 осіб.

Представник ГУР МО Андрій Юсов повідомив, що існує підтвердження, що до Білорусі переносять юридичну адресу та певні формальні активності ПВК.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також