Політичне самогубство «Народного фронту» на Рівненщині, або Останній бій команди Вознюка за землю біля Рівного

2400 0

Ми у соцмережах:

Політичне самогубство «Народного фронту» на Рівненщині, або Останній бій команди Вознюка за землю біля Рівного

Ні для кого не секрет, що представники партії «Народний фронт» станом на сьогодні сконцентрували у своїх руках значний владний ресурс. Сформувавши на попередніх виборах найбільшу фракцію у Верховній Раді, вони уміло використали отримані мандати, аби виторгувати своїм прибічникам впливові посади у регіонах.

На Рівненщині «Народний фронт» майже повністю контролює всі владні позиції — виконавчі органи, судові адміністрації, правоохоронні структури.

Кажуть, що міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков не зробив жодного призначення на Рівненщині без рекомендації місцевих функціонерів «Народного фронту». Особливо впливовою фігурою у цьому сенсі є народний депутат від 153-го округу Юрій Вознюк. Його з міністром Аваковим пов’язують особисті приятельські стосунки. Тож правоохоронна система сформована значною мірою з його подачі.

Хороші зв’язки в Адміністрації президента дозволили Юрію Вознюку домогтися призначень особисто відданих йому людей у виконавчій владі. Таких, як, до прикладу, голова Рівненської райдержадміністрації Володимир Пилипчук, який до призначення працював помічником депутата Вознюка.

То чому ж тоді, маючи всю повноту влади, партія «Народний фронт» перебуває на межі електоральної катастрофи? Наступні вибори «Народний фронт», схоже, програє з тріском. Адже за даними всеукраїнського опитування громадської думки, проведеного у січні-лютому 2018 року на замовлення Міжнародного Республіканського Інституту (Канада), партія «Народний фронт» отримає близько 1% голосів виборців. Відповідь на це запитання полягає у повному паралічі владної системи, яка вибудувана зусиллями «Народного фронту».

Правоохоронці Авакова у боротьбі з бурштиновою мафією, в кращому разі, зазнали повного професійного фіаско. А в гіршому — «кришують» видобуток цінного каменю.

У 2017 році на Рівненщині зареєстрували 470 кримінальних проваджень через незаконне видобування бурштину та 300 — щодо скупників каміння. З усього цього масиву до суду наша правоохоронна система довела тільки 45 справ. Тобто більшість справ розвалюється ще на етапі слідства.

Бурштинова мафія при такій поблажливості поліцейського керівництва знахабніла настільки, що видобуток і перевезення товару здійснюють відкрито і публічно, а в деяких випадках навіть використовуючи військову гусеничну бронетехніку. Сюжет про це транслював телеканал ЗІК. Чи таке нахабство можливе без «політичної криші» на найвищому рівні — питання риторичне.

Тим часом, у Гощанському районі судова система, очолювана ще однією креатурою «Народного фронту», міністром юстиції Павлом Петренком, довела ситуацію з судочинством до повного абсурду. У Гощі зловмисники, провина яких стовідсотково доведена, ходять по вулицях без жодного покарання. Бо у суді нікому розглянути їхні справи.

Облетіла всі центральні канали історія з ДТП, коли місцевий священик Дмитрій, до речі, теж симпатик «Народного фронту», бо, як розповідають, не раз агітував односельчан саме за цю партію, в стані тяжкого алкогольного сп’яніння спричинив аварію за участі відразу чотирьох автомобілів. Але рішення про міру покарання для нього місцевий суд так і не ухвалив, а потерпілі марно оббивають пороги державних установ, вимагаючи справедливості.

Скаржитись просто нікому. Адже навіть на посаді Уповноваженого Верховної Ради з прав людини у «Народного фронту» своя людина — екс-депутат цієї партії Людмила Денисова.

Коли чиновники, депутати, правоохоронці й ті, хто має контролювати дії останніх, представляють одну партію, простим людям марно чекати справедливості. Крім того, така ОДНОПАРТІЙНІСТЬ неодмінно породжує корупцію.

Про це промовисто свідчить і історія фірми «Тіволі-ленд», яку заснувала дружина вже згадуваного нами Юрія Вознюка. На території його ж таки 153-го округу фірма Зоряни Вознюк і кума нардепа Руслана Шевчука отримала левову частку всіх державних замовлень на встановлення дитячих і спортивних майданчиків. Загальна сума коштів, отриманих фірмою Зоряни Вознюк з державного і місцевого бюджету, становить більше мільйона гривень. Повний текст розслідування можна знайти за посиланням.

Тепер же встановлення цих майданчиків, щедро оплачених коштами платників податків, подається родиною Вознюків як їхній здобуток і благодійність. Це ж завдяки їм у діток з Великожитинської ЗОШ є дитячий майданчик. І місцеві чиновники від освіти не втомлюються про це нагадувати. Дякують Юрію Вознюку, Зоряні Богуславській (це дівоче прізвище дружини нардепа) і голові селищної ради Людмилі Хомі. Всі троє представляють «Народний фронт» і претендують на депутатські мандати.

Власне, Зоряна Вознюк якраз і балотується у депутати Шпанівської ОТГ і веде із собою «збірну солянку» з екс-чиновників і відданих «Народному фронту» місцевих партійців.

І така активність на виборах до об’єднаних територіальних громад не є дивною. Адже після децентралізації саме там буде зосереджено значні владні повноваження, фінансові ресурси і найголовніше — саме ОТГ розпоряджатимуться великими наділами ЗЕМЛІ.

Зокрема, земля Шпанівської об’єднаної громади, що впритул прилягає до міста Рівного, має значно більшу ринкову вартість, ніж, скажімо, десь у віддалених районах області. Особливо, якщо незабаром тут постане елітна житлова забудова.

Тож «Народний фронт» розгорнув тут потужний виборчий штаб і готується до останнього свого електорального бою за ЗЕМЛЮ.

Ольга КОВАЛЬЧУК


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також