Політолог: Тимошенко пропускає перший удар від Ляшка за «канцлерську республіку»

1343 0

Ми у соцмережах:

Політолог: Тимошенко пропускає перший удар від Ляшка за «канцлерську республіку»

Лідер партії ВО« Батьківщина» Юлія Тимошенко пропускає перший удар від раптово пожвавілого головного «радикала» Олега Ляшка за« канцлерську республіку». Так вже склалося, що вони будуть боротися за одного і того ж виборця.

Як передає «ПіКа» з посиланням на replyua.net, про це у своєму блозі пише український політолог Михайло Бесараб.

За його словами, Тимошенко, йдучи в президенти, заявила, що скасує цю посаду. «Це був цілком ідіотський хід її штабу», - пише видання. Політтехнологи Ляшка швидко зорієнтувалися, і Ляшко сьогодні заявив, що виступає за зміцнення повноважень президента і за скасування посади прем'єра. Йдеться про американську модель, коли президент очолює виконавчу владу.

Михайло Бесараб вважає, що в цьому питанні Ляшко отримує серйозну перевагу над Тимошенко. Його модель «сильного президента» значно легше буде продаватися виборцям, її легше пояснити.

Концепт Тимошенко значно складніший. Буде багато незручних питань. Перше з них і найочевидніше: а навіщо балотуватися на посаду президента, щоб її скасовувати?

Електорат Тимошенко-Ляшка – за прості рішення і марить про «залізну руку» заради порядку. Олег Ляшко грамотно підловив Юлії Тимошенко на легковажну заяву про канцлера. Тепер Тимошенко не вийде з цього питання без втрат. Ляшко буде при кожній нагоді їй про це нагадувати. Або ж їй доведеться відмовитися від цієї заяви, що також недобре.

Джерело - @ПіКа@


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також