Поліція затримала власника рівненської маршрутки, яка розбилася на Київ-Чоп

9465 3

Ми у соцмережах:

Поліція затримала власника рівненської маршрутки, яка розбилася на Київ-Чоп

Житомирська поліція встановила, що маршрутка, яка перевозила людей з Києва до Рівного і розбилася вчора неподалік Житомира, мала неналежний технічний стан. У зв’язку з цим затримали власника транспорту, 41-річного мешканця Рівного Петра Луцика.

За повідомленням житомирської поліції, правоохоронці провели ретельний огляд місця події та тіл загиблих, вилучили маршрутку та вантажівку, в яку та в’їхала, та призначили експертизу їх технічного стану. Окрім того, опитали водія вантажівки, очевидців та потерпілих, рідних загиблого рівнянина-водія мікроавтобусу.  

Уже встановлено низку порушень вимог щодо технічного стану маршрутного автобусу, що здійснював перевезення людей. Відтак у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу затримали власника транспортного засобу, 41-річного мешканця Рівненської області. Як ми уже повідомляли, ним є підприємець та директор транспортної компанії "Рівне Транс-Груп" Петро Луцик, проте вчора він заявляв, що маршрутку позичив своєму другові, а сам не займався перевезеннями.

Досудове розслідування проводять за ознаками правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та ст. 287 (випуск в експлуатацію технічно несправних транспортних засобів або інше порушення їх експлуатації) Кримінального кодексу України.

Власник маршрутки, якщо його вина буде доведена, понесе покарання у вигляді штрафу до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 грн) або виправних робіт на термін до двох років, або обмеження волі на термін до п'яти років, або позбавлення волі на такий самий термін, з позбавленням права займати посади, пов'язані з відповідальністю за технічний стан або експлуатацію транспортних засобів, на термін до трьох років або без такого.

Нагадаємо, що вчора зранку внаслідок ДТП з рівненською маршруткою загинуло десятеро людей, зокрема троє рівнян та троє дітей. Ще дев'ятеро перебувають у лікарні. За однією з версій, водій заснув за кермом, а тому в'їхав у вантажівку, що рухалася у попутному напрямку.

Після того, як у п'ятницю в Україні розбилося дві маршрутки і загинули 15 людей, поліція заявила, що посилює безпеку на автошляхах. Зокрема, збільшать кількість патрульних на дорогах, які жорстко реагуватимуть на найменші порушення «Правил дорожнього руху».

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також