Полум`яний привіт!

2580 1

Ми у соцмережах:

Полум`яний привіт!

Нинішнє покоління українських політиків не лише веде нас уперед. У Рівному та області місцеві депутати, високопосадовці та партійні активісти все частіше спілкуються за звичаями далеких предків, передаючи один одному повідомлення за допомогою вогню. Саме тому вже ніхто не дивується черговому підпалу автомобіля зовсім не бідних власників. Жертви підпалів особливо не переживають — автомобілі у них повністю застраховані, раз, а грошей на нове авто завжди вистачить — два! Тож якщо під вашими вікнами раптом загориться дороге авто, не переймайтеся — це комусь передають «полум’яний привіт».

Останній підпал стався на цих вихідних. Вночі з суботи на неділю біля п’ятиповерхового будинку на вулиці Чорновола, 64/66 у Рівному горів 12-річний «Mercedes-Benz S 350» депутата міської ради Святослава Стельмащука. За словами депутата, на момент підпалу він спав і прокинувся від звуку сигналізації. Коли вибіг на вулицю, авто вже палало, тому господар вогонь не гасив, а знімав це все на відео. Що цікаво, згоріла передня частина автомобіля, тож правоохоронці, хоч і відкрили кримінальне провадження за статтею про підпал, не виключають, що авто могло зайнятися від електрозамикання.

Святослав Стельмащук таку версію відкидає, наполягаючи, що його автівку саме підпалили:

— Пляшок після запальної суміші на місці не було, проте кажуть, що зараз підпалюють по-іншому: змащують колеса спеціальною речовиною. Самозаймання не могло бути. Авто стояло під будинком із дев’ятої вечора, а пожежа трапилася близько першої ночі. Погроз мені не було, але торік від мого імені хтось порозкидав листівки, в яких згадувалося про мій автомобіль. Підозрюю, що це пов’язано. Підпал був замовлений через мою політичну та професійну діяльність. Я є депутатом-членом земельної комісії, працюю в обласному управлінні Держгеокадастру. Можливо, підпал пов’язаний з тим, що я не дозволив будівництво на вулиці Князя Острозького і наполіг, аби на тій земельній ділянці, в дворах будинків, встановили спортмайданчик. Авто застрахував на повне КАСКО, бо очікував, що щось подібне може трапитися. Береженого Бог береже. Якщо гроші страхова компенсує, куплю нове авто.

Спалений «Мерседес» депутат Стельмащук, який цього року перейшов з «Громадського контролю» до «Свободи», придбав наприкінці 2017-го року за 450 тис. грн. Впізнати авто депутата було неважко — номерний знак складався з вісімок та нулів. Як підсміюються, характерна для кримінального світу прихильність до «блатних» номерів найкращим чином видає «справжні пріоритети» посадовців та депутатів, які люблять «прикрашати» свої автомобілі номерами з вісімками, сімками, п’ятірками…

Цього року в області було зафіксовано близько 20 підпалів авто. До суду правоохоронці наразі передали тільки дві справи (щодо підпалу «Тойоти» начальника управління ДФС на Рівненщині Дмитра Зайцева та «Мерседеса» екс-нардепа Миколи Сороки), проте називати замовників не поспішають.

Святослав Стельмащук

Окрім автомобіля Святослава Стельмащука, цьогоріч спалили «Volkswagen Passat B5» заступника голови Дубровицької РДА Миколи Кохна, позашляховик колишнього лідера «Правого сектора» у Рівному Романа Коваля та куплену торік «Шкоду Супер Б» екс-голови облради та депутата Михайла Кириллова. Авто Кириллова на початку липня горіло під вікнами будинку по вулиці Гур'єва, де він мешкає, і згоріло вщент. За кілька тижнів Михайло Кириллов придбав нову автівку, бо спалена була застрахована.

Авто Кириллова горіло на початку липня під вікнами будинку на вулиці Гур'єва, де він мешкає

— Розслідування поліція не завершила. Я теж поки не можу сказати, хто замовив підпал, — говорить Михайло Кириллов. — Але впевнений, що все таємне з часом стане очевидним. Погроз перед підпалом не було. Можливо, хтось хотів залякати, зважаючи на мою депутатську активність, але можу сказати, що цього зробити не вдалося. Підпал мого автомобіля і авто Святослава Стельмащука навряд чи пов’язані — ми мало спілкуємося. Те, що горять автомобілі, — результат безладу, який створила своєю безвідповідальністю влада. А щодо страхування, то автомобілі страхую повним КАСКО з 2004 року з простої причини — через погані дороги.

Додамо, що попередніми роками також горіли автомобілі колишнього першого заступника голови ОДА Юрія Приварського, першого заступника голови Рівненської РДА Ігоря Грубого.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також