Полювання на Третяка

1359 0

Ми у соцмережах:

Фото 4Влада

Завдяки блискучій перемозі на місцевих виборах протестантський проповідник Олександр Третяк стрімко увірвався у рівненську політику, проте з роками став настільки незручним для опонентів та своїх друзів по широкій коаліції у міській раді, що ризикує втратити посаду.

НАЗК спрямовує проти Олександра Третяка свої підозри у корупції. Усі вони стосуються Марії Корнійчук, яка була спонсоркою Олександра Третяка на виборах та пожертвувала у його виборчий фонд 45 тисяч гривень. Після перемоги Третяка на виборах її призначено керуючою справами міськвиконкому. Правоохоронці доводять, що за таких умов Олександр Третяк не мав права виписувати премії своїй підопічній.

Справа доходить до суду. Однак міський голова щоразу просить перенести судові засідання «через неможливість бути присутнім». Врешті суддя Рівненського міського суду Петро Денисюк ухвалює рішення продовжувати судовий розгляд без участі міського голови Олександра Третяка. А в понеділок, 10 липня, виносить «історичне» рішення: «визнати винним Олександра Третяка у корупційному правопорушенні». Йому присуджують 6 800 гривень штрафу, а ще визнають таким, що рік не може обіймати посаду міського голови. Схожого прецеденту ще не було в історії нашого обласного центру.

Схоже, що Олександр Третяк ще напередодні знав, яким буде рішення суду. Тому й повідомив про нього у соціальних мережах та відбув з робочою поїздкою до Німеччини. Те, що відбувається, вигідно великим силам у міській раді. Адже «Слуги народу» позбудуться свого політичного конкурента від «ЄС» в особі Олександра Третяка. А виконувати обов’язки міського голови буде секретар міської ради Віктор Шакирзян.

Олександр Третяк, міський голова, у Telegram:

— Вважаю цей судовий процес знущанням над правосуддям. Не визнаю провини жодним чином та переконаний, що діяв у межах чинного законодавства. Вважаю, що постанова Рівненського міського суду Рівненської області від 10.07.2023 р. у справі № 569/2600/23 ухвалена із грубим порушенням процесуального законодавства. Суддя Петро Денисюк попри поважні підстави для відкладення судового засідання, що було призначено на 07.07.2023, провів його без моєї присутності, чим грубо порушив законодавство.

Оксана Жужельська, речниця прокуратури Рівненської області:

— Міський голова Олександр Третяк має 10 днів, щоб подати апеляцію на це рішення суду. Тобто з моменту проголошення цього рішення. Оскільки апеляція ще не подана, то неможливо сказати, скільки розгляд триватиме, і коли рішення вступить у силу. Але рішення суду набуде чинності або після спливу десятиденного строку, якщо апеляція не буде подана, а якщо буде подана, то після рішення суду апеляційної інстанції.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також