Попросили 16 мільйонів на оздоровлення кухарок у школах

1340 0

Ми у соцмережах:

Попросили 16 мільйонів на оздоровлення кухарок у школах

У навчальних закладах Рівненщини бракує прибиральниць, кухарок та бухгалтерів. А все тому, що вони отримують таку мізерну заробітну плату, що не хочуть іти працювати. Тому профспілка клопоче перед обласною радою про виділення більше 16 мільйонів гривень, на доплати для них.

Про проблему розповів голова Рівненської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Юрій Кравець.

 - Вчителям, слава Богу, підвищили заробітну плату, а от іти в школу працювати бухгалтером, кухарем, вчителем-методистом ніхто не хоче, - пояснив він. - А все тому, що зарплата у них низька, мінімальна, і ніяких більше виплат на оздоровлення чи премій вони не отримують.

Тому профспілка просить понад 16 мільйонів гривень з обласного бюджету на ці виплати. Проте комісія з питань гуманітарної політика звернення не підтримала.

- Такого ресурсу в обласному бюджеті поки що немає, - пояснила директор департаменту фінансів Рівненської ОДА Лідія Біляк. - Можливо, нам вдасться виділити якусь суму на виплати за рахунок перевиконання бюджету, адже не забуваємо, що на нас цього року ще лягли витрати на коледжі. Тому пропоную повернутися до цього питання пізніше, ближче до наступної сесії обласної ради.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також