Порошенко на «Олімпійському»: після виборів всі голови ОДА напишуть заяви про відставку

4288 2

Ми у соцмережах:

Фото - Радіо Свободи

Президент України та кандидат у президенти Петро Порошенко на 14.00, як і анонсував, прийшов на стадіон «Олімпійський» на дебати. Оскільки Володимира Зеленського, який заявив, що дебати будуть 19 квітня, на стадіоні не було, п.Порошенко відповідав на запитання журналістів.

Зокрема, його запитали про кадрові зміни, у тому числі про звільнення голів ОДА.

Петро Порошенко зазначив, що відповідно до українського законодавства, після закінчення виборів, хто б їх не виграв, усі голови ОДА напишуть заяви про відставку. Це дасть, за словами Порошенка, провести йому, якщо він виграє, кадрові зміни у регіонах.

Президент додав, що у кадровій політиці у регіонах буде опиратися на лідерів громад.

Петро Порошенко додав, що хоче ініціювати зміни до Конституції і взагалі скасувати таку посаду, як «голова обласної державної адміністрації» - як продовження реформи децентралізації. Замість них пропонує ввести інститут префектів, які матимуть контрольні функції. Виконавчі ж повноваження перейдуть на місця.

Нагадаємо, що з квітня 2016 року головою Рівненської ОДА є Олексій Муляренко. Одразу після його призначення почали говорити, що президент призначить іншу людину на Рівненщину, проте будь-яких змін не відбулося.

У першому турі Рівненщина була четверта серед регіонів країни за рівнем підтримки Петра Порошенка, хоч більшість рівнян і проголосували за Володимира Зеленського. 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також