Потрапив під варту за збут фальшивих євро

1997 0

Ми у соцмережах:

Потрапив під варту за збут фальшивих євро

33-річний рівнянин Д. підозрюється у виготовленні, зберіганні та збуті підроблених грошей, вчинених повторно. Санкція цієї статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Підозрюваний Д.  25 грудня у супермаркеті «Літа», що на вулиці Макарова у Рівному, збув для касира обмінного пункту ТОВ «Левкапітал» дві купюри у загальній сумі 400 євро.

А 19 січня 2019 року у залі клубу «Спортлото», що знаходиться по вул. Чорновола, 60, чоловік повторно збув для адміністратора вказаного закладу три купюри у загальній сумі 600 євро. Ще через 10 днів у приміщенні універмагу, що знаходиться на вул. Київській, 3, в м. Корець, повторно збув, для касира обмінного пункту ТОВ «Октава Фінанас» одну купюру номіналом 200 євро.

А за місцем свого проживання на вул. Гурія Бухала у Рівному підозрюваний зберігав з метою збуту сорок сім купюр номіналом по 200 євро, у загальній сумі 9400 євро – з ознаками підробки.

8 травня Рівненський міський суд ухвалив застосувати стосовно громадянина Д. запобіжний захід -  тримання під вартою строком на 60 діб з визначенням розміру застави в сумі 115260 грн.

Постановою від 1 липня строк досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні продовжено до 7 серпня 2019 року. А вже 2 липня Рівненський міський суд задовольнив клопотання слідчого та продовжив строк тримання під вартою Д.

Суддя-спікер Рівненського апеляційного суду Володимир Іващук повідомив, що ухвалу місцевого суду в апеляційному порядку оскаржив захисник підозрюваного. В апеляційній скарзі він зазначав, що стороною обвинувачення, на його думку, не надано достатніх доказів, які б підтверджували існування ризиків, у зв’язку з цим просив застосувати до його підзахисного більш м’який запобіжний захід.

Державний обвинувач просила суд відмовити захисникові в задоволенні апеляційної скарги, оскільки підозрюваний обґрунтовано підозрюється у вчиненні тяжкого злочину, за вчинення якого передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років, а тому може переховуватися від органів досудового розслідування та суду.

Рівненський апеляційний суд у складі колегії судової палати з розгляду кримінальних справ, заслухавши думку сторін, ухвалу Рівненського міського суду залишив без змін, апеляційну скаргу захисника підозрюваного — без задоволення.      

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також