Пожежу на острові у Городку, де загинуло багато птахів, гасили майже шість годин

4386 0

Ми у соцмережах:

Пожежу на острові у Городку, де загинуло багато птахів, гасили майже шість годин

Близько півгектара вигоріло на острові посеред річки Устя у селі Городок Рівненського району. Як ми писали вчора ввечері, селяни чули несамовиті крики птахів та звірів, які потрапили у вогонь.

Місцеві мешканці звернулися до ЗМІ, бо рятувальники не приїхали на перші повідомлення про пожежу, які були ще вдень. Пожежники з’явилися тільки по десятій вечора.

Як пояснили вчора РВ, рятувальникам у сільраді зазначили, що потреби у їхньому приїзді немає, бо острів оточений річкою, а тому вогонь до сільських осель не добереться.

Проте селяни, яким було шкода тварин, раз-у-раз телефонували і до пожежних, і до поліції.

Як повідомило сьогодні ГУ ДСНС у Рівненській області, вогонь загасили близько четвертої ранку.

«Провівши оперативну розвідку, рятувальники встановили, що площа загорання становить приблизно 0,4 га, загрози поширення полум’я на житлові будинки громадян не було, - йдеться у повідомленні рятувальників.Було визначено напрямок подачі вогнегасних засобів таким чином, щоб запобігти перекиданню вогню на більшу площу. Складність гасіння полягала в тому, що суха рослинність горіла в болотистій місцевості, де практично відсутні шляхи під’їзду автомобільної техніки. Проте о 00:07 вогнеборцями вдалося локалізувати пожежу, а о 03:55 повністю ліквідувати. Ймовірна причина пожежі – необережне поводження з вогнем невстановленої особи».

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також