Позичу не в сусіда, а в раді

1677 0

Ми у соцмережах:

Позичу не в сусіда, а в раді

Отримати до 20 тисяч гривень безвідсоткової позики з наступного року зможуть усі мешканці Гощі. Видаватиме гроші селищна рада, яка нещодавно вирішила створити за бюджетні кошти так званий револьверний фонд. Позичити можна буде, втім, лише на енергоощадність. Револьверний фонд на Рівненщині створює також Клеванська ОТГ, що у Рівненському районі.

Юрій Сульжук, заступник гощанського селищного голови:

— Депутати селищної ради підтримали програму, яка передбачає створення револьверного фонду у Гощі. Кошти закладатимемо на наступний рік, тоді ж і прийматимемо заявки від людей. Вирішили, що в одні руки видаватимемо не більше 20 тис. грн., а загалом у фонді буде початково 100 тис. грн. Втім, можливо, вдасться залучити і кошти міжнародних фондів. Протягом року людина має позику повернути, виплачуючи щомісяця рівними частинами. Але обиратиме, кому давати позику, спеціально створена комісія.

На сайті селищної ради є затверджений перелік потрібних документів, зокрема, які підтверджуватимуть платоспроможність позичальника. Також людям потрібно буде продемонструвати докази, що вони витратили кошти саме на енергозбереження. Наприклад, показати фото «до і після». Все має бути прозоро і чесно. За несвоєчасне повернення або неповернення коштів буде відповідальність відповідно до чинного законодавства.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також